UK ETA for svenske statsborgere: Hva du trenger å vite

De britiske grensekravene for svenske statsborgere endres med innføringen av det nye ETA-systemet i Storbritannia. Den elektroniske reiseautorisasjonen (ETA) trer i kraft i 2024 og fungerer som en reisetillatelse for reisende som reiser inn i Storbritannia. Med ETA, er besøkende pålagt å søke forhåndstillatelse for å reise til Storbritannia før de kommer til flyplassen. Det nye digitale systemet gjelder for land med ikke-visumavtaler med Storbritannia, inkludert Sverige. Her er en omfattende veiledning om ETA-kvalifisering, krav og søknadsprosessen.

Hva er den nye britiske ETA for svenske statsborgere?

Med de økte immigrasjonsproblemene og behovet for den britiske regjeringen for å forbedre grensekontrollen, introduserte innenrikskontoret et lov om nasjonalitet og grenser . Lovforslaget opprettet et digitalt system for reisende å søke om reisetillatelse før de besøker Storbritannia. For øyeblikket kan borgere fra land med visumfrie avtaler med Storbritannia krysse landet uten noen restriksjoner.

Svenske statsborgere kan reise inn i Storbritannia for seks måneders opphold med kun pass. Dette gjør det utfordrende for grensemyndighetene å kontrollere de besøkende som kommer inn eller ut av landet. Grensemyndighetene kan ikke behandle de reisende og sikre at de ikke har tidligere kriminelle problemer som kan true landets sikkerhet.

Den britiske regjeringen introduserte ETA for å løse grenseproblemer og la regjeringen telle antall besøkende som besøker eller forlater landet. ETA er en reisetillatelse som lar svenske statsborgere reise inn i landet. De 92 landene med ikke-visumavtaler med Storbritannia vil være kvalifisert for elektronisk reisetillatelse.

Hva er kravene til UK ETA for svenske statsborgere?

Den nye britiske ETA for svenske statsborgere er ment å gjøre grensekontroll og reise til Storbritannia problemfri. Prosessen er helt elektronisk og kan gjennomføres online. Svenske søkere som ønsker å skaffe seg en ETA må oppfylle opptakskravene. Manglende å ha de nødvendige dokumentene vil føre til avslag på den elektroniske reisetillatelsen. ETA-kravene for svenske statsborgere inkluderer følgende:

• Et gyldig svensk pass: Siden svenske reisende ikke trenger visum for å reise til Storbritannia, må de oppgi et biometrisk pass som en form for identifikasjon. Bortsett fra passnummeret, kreves utstedelsesdato og passets gyldighetsperiode. Et pass viser også en reisendes nasjonalitet. Svenske statsborgere med flere nasjonaliteter bør avsløre sitt statsborgerskap og andre passnumre.
• E-postadresse: Søkere til en ETA trenger en gyldig e-postadresse siden statusen til UK ETA vil bli kommunisert via e-post. Reisende bør sørge for at e-postadressen er korrekt for å unngå forsinkelser i å motta bekreftelsen på reisetillatelsen.
• Betalingsdetaljer: Når du søker om UK ETA for svenske statsborgere, er det viktig å inkludere betalingsopplysningene. Søkere må oppgi et debet- eller kredittkort for å betale for ETA.

Slik søker du om en UK ETA

Siden ETA-reisetillatelsen ikke er et visum, trenger ikke svenske statsborgere å besøke konsulatet eller den britiske ambassaden for å få den. Svensker kan fullføre søknaden på nett. ETA-søknaden tar minutter, og hver søker må fylle ut en individuell søknad om reisetillatelse. Svenske foreldre eller foresatte kan søke for barna sine. Søknadsprosessen innebærer å fylle ut et elektronisk søknadsskjema som krever å oppgi følgende informasjon:

• Passinformasjon: En søkers passinformasjon viser landet de har statsborgerskap og passnummeret som ble brukt til å søke om ETA. Reisende bør også inkludere en passutstedelsesdato og passets utløpsdato. Søkerens andre nasjonaliteter og statsborgerskap bør avsløres, og de vil sannsynligvis bli pålagt å oppgi nasjonale ID-numre og andre passnumre.
• Personlig informasjon: En reisende bør oppgi fullt navn og fødselsdato. Det er viktig å dobbeltsjekke stavemåten til navnet for å unngå uoverensstemmelser med andre dokumenter. Bortsett fra navnet, bør søkere oppgi kjønn og fødselsdato.
• Kontaktinformasjon: Svenske statsborgere bør inkludere hjemmeadresse, postnummer, by og land. Det kreves også telefon- og mobilnummer til søkeren. For barn bør forelderen eller den juridiske foresatte legge til kontaktinformasjonen deres. Reisende som besøker Storbritannia i forretningsøyemed, forventes å legge til arbeidsgiverens kontaktinformasjon.
• Grunnleggende reiseplaner til Storbritannia: Svenske reisende må oppgi en reiserute for sine aktiviteter rundt i Storbritannia. Besøkende bør ha en liste over byene de planlegger å besøke og deres bosted i landet. Noen ganger må søkere oppgi ankomst- og avreisedato.
• Kvalifikasjonsspørsmål: Søkere kan forvente kvalifikasjonsspørsmål som detaljer om tidligere immigrasjonsspørsmål, som grense- og visumnektelser. Reisende må avsløre sin kriminelle historie, inkludert større og mindre straffbare handlinger. Søkere forventes å avsløre en historie med narkotikabruk og besittelse. Noen av spørsmålene er knyttet til distribusjon og stoffbesittelseshistorie. Det forventes spørsmål som dekker medlemskap og tilknytning til terrorgrupper. Søkere med tidligere terroranklager bør avsløre detaljene.
• Helserelaterte spørsmål: Svenske statsborgere vil bli pålagt å svare på helserelaterte spørsmål. For eksempel må søkere opplyse om tidligere eller eksisterende infeksjoner og detaljer om vaksinasjoner og vaksinasjoner som kreves før de krysser grensen.

Behandlingstiden for elektronisk reisetillatelse er raskere enn et tradisjonelt visum. Etter søknaden og betalingen av ETA-avgiftene, vil det ta britiske myndigheter noen virkedager å gjennomgå søknaden og komme tilbake til den reisende. Søkere bør sjekke e-postene sine regelmessig for bekreftelse eller regelmessige oppdateringer på søknaden hvis de ennå ikke har mottatt en ETA. Med den korte behandlingstiden kan reisende lage reiseplaner i siste liten og få en ETA i tide til reisen.

Hvordan UK ETA påvirker svenske reisende

UK ETA for svenske statsborgere vil være nyttig for korttidsreiser. ETA er kun gyldig for korttidsreiser i Storbritannia i seks måneder. Svenske statsborgere kan bruke den elektroniske reisetillatelsen når de besøker Storbritannia i forretningsøyemed. Reisetillatelsen tillater imidlertid ikke å jobbe i landet eller starte en bedrift. Reisende fra Sverige oppfordres til å gå gjennom UK ETA FAQ- siden for ytterligere informasjon,

Svensker kan også bruke ETA for turisme og besøke ulike byer rundt om i Storbritannia. Reisetillatelsen lar reisende besøke Nord-Irland, Wales, Skottland og Irland uten å kreve ytterligere dokumenter ved grensene. Bortsett fra å besøke slektninger og venner, kan svenske statsborgere også bruke ETA for korttidsstudier. Svenske statsborgere kan ta korte kurs i Storbritannia uten å søke om visum. Reisende kan også bruke tillatelsen til å reise til Storbritannia for medisinske formål. Svenske statsborgere som ønsker å bli lenger enn seks måneder eller utføre aktiviteter som ikke dekkes av reisetillatelsen bør få et relevant visum.