UK ETA Application Guidelines

| november 30, 2023
UK ETA Application Guidelines

Den elektroniske reiseautorisasjonen (ETA) for Storbritannia (UK) er praktisk og tilgjengelig for visumfrie besøkende som reiser inn i England, Wales, Skottland og Nord-Irland.

Innbyggere som ikke trenger visum for å reise til Storbritannia kan raskt fullføre og betale for ETA-søknaden på nettet for å motta sin digitale reisetillatelse. En enkel oppgave blir imidlertid mer utsatt for feil hvis den gjøres tilfeldig.

For å unngå vanlige feil, følg disse retningslinjene for en rask og effektiv UK ETA online søknad.

Søk om din britiske ETA på forhånd .

Visumfritatte reisende må søke om en ETA på forhånd for å unngå forsinkelser, kanselleringer eller ombooking av reisen til Storbritannia.

Den britiske ETA-søknadsprosessen tar vanligvis tre dager (72 timer) for en søker å motta en avgjørelse, enten godkjenning eller avslag. Mange reisende får en avgjørelse i løpet av minutter etter at søknaden er sendt inn. Likevel kan enkelte søknader ta lengre tid enn tre dager å behandle.

Uten en godkjent ETA vil ikke transportører tillate deg å gå ombord på flyet, skipet eller tog til Storbritannia. Selv om du allerede har søkt og bare venter på din ETA-søknadsavgjørelse, vil du fortsatt bli nektet ombordstigning.

Fylle ut ETA-søknadsskjemaet

UK ETA-applikasjonen er helt online. Det tar omtrent 10 til 16 minutter å fullføre. Selv om prosessen skal være rask og enkel, kan det å følge retningslinjene nedenfor bidra til å unngå mange feil når du fyller ut søknadsskjemaet.

Ha dine ETA-krav klar.

Som andre nettbaserte søknadsplattformer for visum- eller visumfritak, har det britiske ETA-nettbasert søknadssystemet en tidsavbruddsperiode. Når du klikker på lenken og starter prosessen, fullfør søknaden din så snart som mulig.

For å hjelpe deg med dette, klargjør kravene dine og plasser dem innen rekkevidde når du starter søknadsprosessen. Kravene til UK ETA inkluderer pass, nylig passbilde, gyldig e-postadresse og akseptert online betalingsmåte.

Økten din vil utløpe hvis du forblir inaktiv på nettstedet i 20 minutter, og du må starte prosessen på nytt – en unødvendig forsinkelse. Du må fylle ut all nødvendig informasjon på nytt, siden nettstedet ikke lagrer tidligere innlagte eller innsendte data under en avlyst økt.

Se gjennom og dobbeltsjekk dataene du oppgir.

Les gjennom hvert spørsmål minst to ganger for å sikre at du forstår hva som blir bedt om av deg. Sørg for at du laster opp riktig fil for passskanningen og det siste bildet. Deretter, før du sender inn søknaden, må du nøye gjennomgå all informasjonen du har oppgitt.

Dobbeltsjekk detaljene, for eksempel passnummer og reiserute, for å sikre at de samsvarer med de fysiske dokumentene dine. Enkle feil, for eksempel et tegn eller tall, kan diskreditere søknaden din.

Vær alltid nøyaktig og sannferdig i svarene dine.

ETA har som mål å forbedre grensesikkerheten ved å forhåndskontrollere visumfrie reisende før de ankommer Storbritannia. Dataene du sender inn i søknaden din vil bli kryssverifisert på tvers av flere sikkerhetsdatabaser, så svar alltid på alle spørsmål ærlig og så nøyaktig som mulig etter beste kunnskap.

Ikke oppgi falsk informasjon eller data du tror vil øke sjansene dine for å bli godkjent. Eventuelle uregelmessigheter i søknadsskjemaet ditt kan føre til forsinkelser eller avslag på din britiske ETA.

Betaler for din UK ETA-søknad

Hver UK ETA-søknad koster £10. Du må betale for søknaden på nett for å kunne sende den. Plattformen godtar foreløpig kun kreditt- eller debetkort, samt Apple Pay og Google Pay.

Sørg for at du bruker en akseptert online betalingsmetode uten begrensninger, og at du har nok midler til å betale for ETA-søknaden din. Skriv inn detaljene nøyaktig som kredittkort- eller debetkortnummer, navn på kortet, utløpsdato og CVV-kode for å unngå feil.

Siste påminnelser

ETA vil være digitalt knyttet til passet ditt, så sørg for at du reiser til Storbritannia med det samme passet som du brukte i søknaden, i tilfelle du har mer enn ett.

Prøv å unngå eventuelle juridiske problemer før du reiser til Storbritannia, da det kan påvirke din ETA. Selv om du allerede har mottatt en godkjent reisetillatelse, kan myndighetene fortsatt tilbakekalle eller kansellere din ETA dersom ny informasjon dukker opp når passet skannes ved grensen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *