UK ETA: En hurtigveiledning om kvalifisering, krav og søknadsprosess

En elektronisk reis etillatelse (ETA) fra Storbritannia (UK) er en digital reisetillatelse eller et digitalt reisedokument som kreves for visumfrie utlendinger før de reiser til Storbritannia.

Reisende uten visum til Storbritannia må sende inn et elektronisk søknadsskjema og motta en gyldig ETA før de reiser til England, Wales, Skottland og Nord-Irland.

ETA-berettigelse og krav

Hvis du har et britisk, irsk eller britisk oversjøisk pass eller har visum eller innvandringsstatus for Storbritannia, trenger du ikke en ETA for Storbritannia.

I noen tilfeller kan personer som er lovlig bosatt i Irland, også være fritatt fra kravet om digital reisetillatelse.

Personer som skal reise til Storbritannia, må søke om ETA før de reiser til Storbritannia hvis de oppfyller følgende krav

  • Du har et gyldig biometrisk pass utstedt av et land som har visumfritak med Storbritannia. Du trenger ikke visum for å besøke Storbritannia.
  • Du har tenkt å besøke Storbritannia i forbindelse med turisme, besøk hos familie og venner, kortvarige studier, tillatt forretningsvirksomhet eller transitt.
  • Du planlegger å oppholde deg i Storbritannia i bare seks måneder.
  • Du planlegger å oppholde deg i Storbritannia i opptil tre måneder for midlertidig kreativt arbeid eller under Creative worker-visumet.
  • Du er på transitt i Storbritannia eller bytter fly i Storbritannia for å reise videre.
  • Du har ikke tidligere overtrådt innvandringsloven i Storbritannia eller andre steder.
  • Du har ingen tidligere kriminell bakgrunn eller anses ikke som en trussel mot Storbritannias nasjonale sikkerhet.
  • Du har et nytt digitalt passbilde av høy kvalitet.
  • Du har en gyldig e-postadresse.
  • Du må ha et fungerende kredittkort, debetkort, Apple Pay eller Google Pay for å betale søknadsavgiften på 10 GBP på nettet.

Søknadsprosess for ETA

UK ETA-applikasjonen er helt online. Søkere trenger ikke å oppsøke konsulater eller visumsentre for å sende inn dokumenter eller hente ETA-en sin. Her er hva du trenger å gjøre:

1. Last opp eller ta et bilde av passet du skal bruke for å reise til Storbritannia.

Sørg for at du inkluderer bildet og de to linjene med tall og bokstaver nederst.

2. Last opp et nytt passbilde eller ta et bilde med kameraet på enheten din.

Bildene skal lagres som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Barn på ni år og yngre trenger ikke å laste opp et passbilde.

3. Fyll ut all nødvendig informasjon.

Disse inkluderer personlig informasjon (dvs. navn, fødselsdato), passdetaljer, ansettelsesdetaljer, hjemmeadresse og kontaktinformasjon.

4. Svar på spørsmål om sikkerhet og valgbarhet.

Søkere må oppgi sannferdig informasjon om strafferegister, tidligere innvandringslovbrudd og eventuelle tilknytninger til eller medlemskap i ulovlige eller illegale grupper eller organisasjoner.

5. Betal for ETA-søknaden på 10 pund på nettet.

Du kan betale ETA-søknadsavgiften med kredittkort, debetkort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har sendt inn søknaden din, vil du motta en e-postbekreftelse på at søknaden din er mottatt.

Du vil motta en avgjørelse, enten det er et avslag eller en godkjent ETA, via e-postadressen du oppga i søknadsskjemaet.

Mange søkere får svar på ETA-søknaden innen tre virkedager. Noen søknader kan få svar tidligere, mens andre kan ta lengre tid.

Hvis du får innvilget en ETA i Storbritannia, kobles den digitalt til passet ditt, noe som gjør det mulig med flere kortvarige opphold i Storbritannia på opptil seks måneder. Det er gyldig i to år eller til passet ditt utløper, avhengig av hva som kommer først.

Hvis du ikke oppfyller kravene ovenfor eller blir nektet ETA i Storbritannia, bør du vurdere å søke om visum for å besøke Storbritannia. Alternativer til ETA-visumet er Storbritannias standard besøksvisum, visum for midlertidig kreativt arbeid og transittvisum.