UK ETA for Slovenian Citizens: Din komplette guide

Den britiske regjeringen har innført en elektronisk reisetillatelse for å styrke grensekontrollen. Ordningen med tillatelse til å reise vil gjelde for borgere av land med ikke-visumavtaler med Storbritannia, som Slovenia. Før de besøker Storbritannia, må reisende søke om ETA og vente på godkjenning for å vite om de kan reise til Storbritannia. Her er en omfattende veiledning om hvordan elektronisk reiseautorisasjon fungerer, kvalifikasjonskriteriene, kravene og søknadsprosessen:

Hva er UK ETA for slovenske statsborgere?

Reisende som har besøkt USA er sannsynligvis kjent med ESTA-regjeringsprogrammet, som krever at de fullfører en nettsøknad før de reiser inn i USA uten visum. Visumfritaksdokumentet er utformet for å fremskynde innreise ved grensene. Med den elektroniske reisetillatelsen planlegger den britiske regjeringen å innføre et lignende program i 2024. UK ETA for slovenske statsborgere er ikke et visum – det er en reisetillatelse designet for å styrke sikkerhetskontrollene for visumfrie besøkende til Storbritannia.

ETA vil være nødvendig for alle ikke-visumborgere som reiser til Storbritannia. Statsborgere fra EU-land, inkludert Slovenia, trenger ikke visum for å besøke Storbritannia. De kan bevege seg fritt inn og ut av Storbritannias territorium med pass. Bortsett fra EU-land, har andre asiatiske og Midtøsten-land visumavtaler med Storbritannia, og reisende må få visumfritak før de reiser. I det nye ETA-systemet vil ikke land som krever visum for å besøke Storbritannia trenge elektronisk reisetillatelse siden de allerede har fullført en søknad.

Elektronisk reisetillatelse ble innført for å tette smutthull i dagens grense- og immigrasjonssystem. Ikke-visumborgere har uttrykkelig tillatelse til å reise til Storbritannia for korte opphold. Det betyr at grensekontroll og rettshåndhevelse har minimal tid til å vurdere risikoen de utgjør. Grensemyndigheter trenger også hjelp til å spore antall reisende som kommer inn og ut av den britiske grensen på et bestemt tidspunkt.

Gjennom Nationality and Borders Bill fyller den britiske regjeringen et gap i forhåndstillatelse til å reise for besøkende som reiser til Storbritannia fra land uten visum. Ordningen gir Storbritannia mer kontroll over grensene, og myndighetene kan blokkere trusler fra å komme inn i Storbritannia. Med forhåndstillatelse til å reise, har transportører og enkeltpersoner forhåndsvarsel og forsikring om at de vil få adgang til de britiske grensene. Bortsett fra USA, har Australia og Canada også lignende reisetillatelser for å holde landet trygt og sikkert.

Hvordan få britiske ETA for slovenske statsborgere

Statsborgere fra land som oppfyller kvalifikasjonskriteriene for å søke om ETA kan få reisetillatelsen med en elektronisk søknad. Før søknaden bør en reisende ha de grunnleggende kravene for å registrere seg for tillatelse til å reisedokument. De viktigste ETA-kravene for reisende inkluderer følgende:

• Slovensk pass: Slovenske statsborgere krever et gyldig, biometrisk nasjonalt pass for å søke om elektronisk reisetillatelse. Passet skal være gyldig innenfor det korte oppholdet og ha et nylig digitalt bilde og biometrisk informasjon.
• Aktiv e-postadresse: En søker trenger en gyldig e-postadresse for å fullføre søknaden. E-postadressen skal være aktiv for at den besøkende skal motta varsler om søknadsfremdriften og bekreftelsen av ETA-godkjenningen.
• Betalingsdetaljer: Reisende bør oppgi gyldig betalingsinformasjon for å betale ETA-avgiftene. Søkere kan legge ved et kreditt- eller debetkort som skal brukes til å betale kostnadene. Uten betalingen vil ikke reisetillatelsen bli behandlet.

UK ETA for slovenske statsborgere er fortsatt under utvikling, men reisende fra Slovenia kan finne detaljer om søknadsprosedyren. Det britiske ETA-søknadsskjemaet har spørsmål som ligner på eksisterende eVisa og online reiseautorisasjoner som er tilgjengelige i andre land. Hver ETA-reisende må fullføre UK ETA, uavhengig av alder. Når den elektroniske reiseautorisasjonen er aktiv, vil søkere oppgi følgende informasjon:

• Personopplysninger: Søknaden vil kreve detaljer om søkerens fulle navn. Siden for- og etternavn er obligatoriske seksjoner, bør søker uten etter- eller fornavn oppgi LNU eller FNU for å angi etter- eller fornavn ukjent i de respektive seksjonene. Fødselsdato og kjønnsopplysninger er også påkrevd.
• Passdetaljer: Slovenske statsborgere må oppgi passinformasjonen sin, inkludert passnummeret som brukes for reiser til Storbritannia og ETA-søknaden. Passets utstedelsesdato og utløpsdato bør angis i søknadsskjemaet . Søkere med andre nasjonaliteter bør angi og oppgi detaljer om de andre passene, inkludert nasjonale ID-numre, utstedelse og utløpsdatoer.
• Kontaktdetaljer: Slovenske statsborgere bør oppgi detaljer om kontaktinformasjonen deres, inkludert hjemmeadresse, telefonnummer og e-postadresse. Når du søker om barn, bør søkere oppgi opplysninger om verge eller forelder.
• Arbeidsgiverdetaljer: Søkere som reiser i forretningsøyemed bør oppgi arbeidsdetaljer, inkludert arbeidsgivers navn, fysiske adresse, e-postadresser og telefonnumre.
• Kvalifikasjonsspørsmål: Slovenske statsborgere forventes å svare på kvalifikasjonsspørsmål om tidligere immigrasjonshistorie. Eventuelle detaljer om tidligere visum eller grenseavslag bør avsløres. Søkere med en kriminell historie bør også avsløre detaljene, enten det var en mindre eller større forbrytelse. Søkere kan forvente å svare på spørsmål om besittelse av narkotika, narkotikabruk og distribusjonskostnader. Søknadsspørsmålene dekker også aktiviteter, siktelser og medlemskap i terrorgrupper.
• Helserelaterte spørsmål: Slovenske statsborgere vil bli pålagt å svare på helserelaterte spørsmål, inkludert informasjon om vaksinasjoner, vaksinasjoner og eksisterende infeksjoner.

Etter søknadsprosessen kan søkere sende inn søknaden online og betale den nødvendige avgiften. Behandlingen tar noen dager, og søkere bør planlegge deretter for å unngå forsinkelser forårsaket av sen godkjenning av UK ETA for slovenske statsborgere.

Reise til Storbritannia fra Slovenia med UK ETA

Slovenske statsborgere kan reise til Storbritannia i seks måneder med en godkjent elektronisk reisetillatelse. Det betyr at de kan besøke land i Storbritannias territorium uten problemer med grensemyndighetene. Besøkende kan besøke Skottland, Nord-Irland, Wales og England for turisme og forretningsrelaterte formål. Slovenske reisende kan bruke ETA for å reise til Storbritannia for møter og forretningsformål, men de kan ikke jobbe eller starte en bedrift i landet. Bortsett fra å reise for turisme eller besøke venner og slektninger, kan slovenske statsborgere bruke UK ETA til å reise for medisinsk behandling eller fullføre korttidsstudier. Reisende fra Slovenia oppfordres til å gå gjennom UK ETA FAQ- siden for ytterligere informasjon.