UK ETA for australske statsborgere og hvordan det vil påvirke reiser

I 2024 vil australske statsborgere som reiser til Storbritannia UK) bli pålagt å få en UK Electonic Travel Authorization (ETA). Det er en ny digital tillatelse som er obligatorisk for borgere av land som kan reise til England, Wales, Skottland og Nord-Irland uten visum for korte reiser. Dette inkluderer australske statsborgere.

Her er en omfattende guide for å hjelpe australske borgere med å navigere i det nye ETA-systemet og skaffe et før besøket i Storbritannia. Det inkluderer krav, søknadsprosess, reiseforventninger og mer.

Hvorfor introduseres UK ETA for australske statsborgere?

Storbritannia digitaliserer sine grenser, og det britiske ETA-systemet har som mål å øke sikkerheten. Det kan hjelpe til med å forhindre ulovlige innvandrere og organiserte kriminalitetssyndikater fra å komme inn i Storbritannia. I tillegg hjelper ETA med å identifisere trusler mot nasjonal sikkerhet før de kommer inn i landet.

UK ETA er også utformet for å forbedre grensekontrollen og effektivisere immigrasjonsprosessen for forhåndsbekreftede reisende med lav risiko.

For australske statsborgere presenterer UK ETA fordeler som inkluderer følgende:

 • Det er raskt og enkelt å søke og få godkjent ETA.
 • Det er rimelig i forhold til lignende digitale reisetillatelser andre land pålegger.
 • Du trenger bare å søke om en ETA hvert annet år, ikke hver gang du besøker Storbritannia.

Hvordan det britiske ETA-systemet vil påvirke australske reisende

UK ETA kan sammenlignes med Australias egen Electronic Travel Authority (ETA). Mens Australias ETA tilsvarer et visum, er ikke Storbritannias ETA det.

Når UK ETA er åpen for å betjene australske statsborgere i 2024, må de søke og motta en godkjent ETA før de reiser til Storbritannia. Det kreves for ikke-visumborgere enten de ankommer på fly, på et skip (f.eks. som en del av et cruise) eller over land, for eksempel gjennom jernbanetunnelen som forbinder Storbritannia med Frankrike.

En UK ETA er gyldig for følgende reiseformål:

 • Korttidsopphold på mindre enn seks måneder (180 dager) for turisme, kortkursstudier, besøk av venner og familie, og tillatte forretningsaktiviteter og medisinske behandlinger.
 • Korttidsopphold i opptil tre måneder (90 dager) på Creative Worker-visumkonsesjonen
 • Transitt gjennom Storbritannia (dvs. bytte fly), uansett om de passerer gjennom britisk grensekontroll eller ikke

For å være kvalifisert for en ETA, må australiere oppfylle følgende betingelser:

 • Vær statsborger i et land som har visumfritaksstatus i Storbritannia. Australia er inkludert i listen over land hvis borgere trenger en ETA for å reise til Storbritannia.
 • Ha et biometrisk pass gyldig i minst seks måneder utover den tiltenkte avreisedatoen fra Storbritannia.
 • Ikke har tenkt å bli, jobbe eller studere i Storbritannia i mer enn seks måneder.
 • Ikke ha et kriminelt rulleblad og tidligere immigrasjonsbrudd i Storbritannia eller andre steder.

Uavhengig av alder må alle reisende få en ETA før de reiser til Storbritannia. Foreldre og foresatte kan søke om en ETA for sine barn og spedbarn.

Personer med kriminelt rulleblad, en historie med immigrasjonsbrudd eller en fengselsstraff over 12 måneder i Storbritannia eller andre steder er kanskje ikke kvalifisert for en ETA. De må kanskje søke om visum i stedet.

Det nye ETA-systemet vil ikke påvirke australske statsborgere som planlegger å bli i Storbritannia i mer enn seks måneder eller jobbe/bo der permanent. De vil fortsatt trenge et passende britisk visum.

Krav for å søke om en UK ETA for australiere

Australske statsborgere som er kvalifisert for en UK ETA må forberede følgende søknadskrav:

 • Et biometrisk pass utstedt av Australia, hvis borgere ikke trenger visum for å reise til Storbritannia for korte turer.
 • Et nylig digitalt passbilde
 • En gyldig e-postadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmåte, for eksempel kreditt- eller debetkort, Apply Pay eller Google Pay

Søker om UK ETA for australske statsborgere

Australske statsborgere kan søke online om en ETA gjennom den offisielle britiske regjeringens nettsted eller app. Å fullføre UK ETA-søknaden tar bare noen få minutter. Det er helt online eller papirløst, så det er ikke behov for personlige besøk til konsulater eller visumkontorer.

Før du søker om en ETA, sørg for alle krav og informasjon. Her er en trinn-for-trinn-guide for australiere å søke.

 1. Last opp eller ta et bilde av passet du skal bruke til å reise til Storbritannia. Sørg for at du inkluderer bildet og de to linjene med tall og bokstaver nederst.
 2. Last opp et nylig passbilde eller ta et bilde med enhetens kamera, hvis det har et. Bilder bør lagres som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Barn på ni år og under trenger ikke å laste opp et passbilde.
 3. Fyll inn all nødvendig informasjon. Disse inkluderer personlig informasjon (dvs. navn, fødselsdato), passdetaljer, ansettelsesdetaljer, hjemmeadresse og kontaktinformasjon.
 4. Svar på spørsmål om sikkerhet og kvalifisering. Som alle andre besøkende i Storbritannia, må australske ETA-søkere sannferdig avsløre kriminelle poster, tidligere immigrasjonsforbrytelser og alle assosiasjoner med eller medlemskap i ulovlige eller ulovlige grupper eller organisasjoner.
 5. Betal for UK ETA-søknaden online. En UK ETA-søknad koster £10 hver. For å fullføre søknaden må du betale gebyret på nettet med et kreditt- eller debetkort, Apple Pay eller Google Pay.

Etter å ha sendt inn din UK ETA online søknad, vil du motta en bekreftelse via e-posten du oppga.

Tips for å søke om en UK ETA for australiere

For å unngå vanlige feil, følg disse retningslinjene for en rask og effektiv UK ETA online søknad.

 • Gi eller ta klare bilder av høy kvalitet av passet ditt og deg selv. Sørg for at bildene er i samsvar med spesifikasjonene for passfoto og er i full farge uten filtre eller effekter.
 • Sørg for at du oppgir korrekte data og er så nøyaktige som mulig. Å gi falsk eller uriktig informasjon og til og med holde tilbake informasjon kan føre til forsinkelser eller at søknaden din blir avslått.
 • Sjekk på forhånd om nettbetalingsmetoden din fungerer og om du har nok midler til å betale for søknaden online.
 • Sørg for å gå gjennom og dobbeltsjekke søknadsdetaljene dine før du sender inn.

Behandler og mottar din ETA

Ved innsending av en UK ETA-søknad, vil systemet kryssverifisere detaljene som sendes inn mot flere sikkerhetsdatabaser for å sjekke om søkeren er kvalifisert for en ETA.

En ETA-søknadsavgjørelse sendes vanligvis til søkerens e-postadresse innen tre dager (72 timer) etter innsending. Mens noen reisende får en umiddelbar avgjørelse, kan andre vente mer enn tre dager.

Australske statsborgere anbefales å søke om en britisk ETA før de bestiller reisen til Storbritannia for å forhindre forsinkelser.

Hvis din ETA ble avslått, kan du sende inn en ny ETA-søknad og betale avgiften på nytt. Hvis du gjør det, må du først ta opp hvorfor du ble nektet en ETA i din forrige søknad.

Personer som nektes en ETA for reise til Storbritannia, betyr ikke nødvendigvis at de ikke kan besøke landet. Man kan fortsatt søke om et passende visum for å reise til Storbritannia. Å få et britisk visum innebærer imidlertid en mer kompleks prosess og kan ta lengre tid enn å få en ETA. Det er viktig å justere reiseplanene dine deretter.

Reiser med en britisk ETA for australske statsborgere

En UK ETA er digitalt knyttet til en persons pass. Den er gyldig i to år, og tillater flere korte besøk, som hver varer maksimalt seks måneder per besøk. Du må søke om en ny ETA etter at tillatelsen eller passet ditt utløper, avhengig av hva som kommer først, for å fortsette å ha lov til å reise til Storbritannia.

Avreise til Storbritannia

Siden det er et elektronisk dokument, trenger du ikke ta med en fysisk kopi av din ETA. For australske reisende med flere pass, sørg for at du reiser til Storbritannia med det samme passet du brukte i søknaden din.

Før du går ombord på flyet, skipet eller toget, vil transportørene sjekke om du har riktig tillatelse til å reise ved å skanne passet ditt. De vil kun tillate ombordstigning til australske reisende til Storbritannia som kan fremvise en godkjent britisk ETA eller visum.

Ankommer Storbritannia

En godkjent UK ETA sikrer ikke tillatelse til å reise inn i Storbritannia. Ved ankomst må australske statsborgere med godkjent ETA fortsatt sende inn identitetsdokumentene sine til UK Border Force eller gå gjennom en e-passport, hvis tilgjengelig.

De må også være forberedt på å vise bevis på viderereise eller en billett for å forlate Storbritannia innen seks måneder etter ankomst. Hvis du blir spurt om det, må reisende med en ETA også være klare til å bevise sin økonomiske kapasitet til å støtte oppholdet i Storbritannia og hjemreisen.

Selv om du har en ETA, kan du fortsatt bli nektet innreise til Storbritannia hvis du mislykkes i en grensekontroll eller ikke oppfyller andre innreisevilkår.

En gang forbi grensesikkerheten kan australske statsborgere med en godkjent ETA fritt reise mellom Storbritannias konstituerende land: England, Skottland, Wales og Nord-Irland.

Innenfor Storbritannias fire konstituerende land kan australske besøkende reise ved hjelp av forskjellige transportmåter, som tog, ferger og lokale flyreiser. Før de går ombord på en ferge eller et internt fly i Storbritannia, trenger de bare å fremvise en ID, vanligvis et pass eller førerkort.

En UK ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europeiske land.

En britisk ETA tillater ikke innreise til Irland, et eget land og andre europeiske nasjoner. Storbritannia er ikke medlem av EU eller Schengen Common Travel Zone.

Australiere som ønsker å besøke Irland eller andre land i Europa må forhøre seg om landets innreisekrav før de bestiller reisen.

For mer informasjon om UK ETA, kan reisende sjekke ETA FAQ- siden.