Storbritannias ETA for tyske statsborgere: Alt du burde vite

Besøkende som planlegger å reise til Storbritannia i 2024 bør være klar over det nye ETA-systemet . UK ETA for tyske statsborgere er en reiseautorisasjon som vil bli brukt for å tillate innreise til Storbritannia. Tyske statsborgere er kvalifisert for visumfritak og trenger bare pass for å reise inn i Storbritannia. Med innføringen av ETA-systemet, må tyske statsborgere søke om en ETA før de besøker Storbritannia. Denne omfattende guiden forklarer virkningen av den nye britiske ETAen på reisende fra Tyskland til Storbritannia og gir innsikt i hvordan du søker om reisetillatelse.

Hva er UK ETA for tyske statsborgere?

Som en del av en plan for å transformere Storbritannias grense, introduserte innenrikskontoret en lov om nasjonalitet og grenser . Lovforslaget introduserer universelle tillatelser til reisekrav for å fylle gapet i avanserte tillatelser. Land som er kvalifisert for elektronisk reiseautorisasjon (ETA) har ikke-visumrestriksjoner ved grensene. For eksempel trenger tyske statsborgere bare pass for å reise inn i Storbritannia. Med den nye britiske ETA for tyske statsborgere, kreves forhåndstillatelse før tyskere slippes inn i britisk territorium.

Innføringen av UK ETA er en del av arbeidet med å forbedre grensekontrollen. Foreløpig trenger ikke visse grupper av mennesker forhåndstillatelse for å reise for korte opphold, og grensemyndighetene trenger mer informasjon og tid for å vurdere risikoen de reisende utgjør. Derfor vil ETA tillate besøkende å søke forhåndstillatelse til å besøke landet, noe som gir grensemyndighetene tilstrekkelig tid til å vurdere den reisendes informasjon og risikoen de utgjør. Ordningen gir tyske statsborgere og transportører forhåndsvarsel om deres mulighet til å reise til Storbritannia. Tilsvarende brukes elektroniske reiseautorisasjonssystemer i Canada, Australia og USA.

For øyeblikket legger den britiske regjeringen fortsatt grunnlaget for ETA-systemet, som skal rulles ut i 2024. Lovforslaget om nasjonalitet og grenser vil gi forskrifter og regler for administrasjon av ETA-ordningen. For eksempel setter lovforslaget immigrasjonsregler for å avslå eller godkjenne en ETA-søknad.

Hva er kravene til UK ETA for tyske statsborgere?

Det nye britiske ETA-systemet vil være tilgjengelig online og kan gi tillatelser for korte opphold i Storbritannia. Tyske statsborgere som planlegger å reise til Storbritannia må søke om ETA. I motsetning til et britisk visum for tyske statsborgere, vil ETA være raskere og enklere å få. Noen av kravene for tyske statsborgere som søker om ETA inkluderer følgende:

• Personopplysninger: Reisende må oppgi relevant personlig informasjon under søknaden. Bortsett fra det fulle navnet, må besøkende angi fødselsdato og kjønn. Det er viktig å sjekke for stavefeil og fylle ut de obligatoriske delene for å unngå avslag eller avslag på søknaden.
• Et gyldig pass: Tyske reisende må fremvise et gyldig pass som viser statsborgerskapslandet og passnummeret. Det er viktig å inkludere passets utstedelsesdato og passets utløpsdato. Passet skal være gyldig i minst tre måneder fra den besøkendes reisedato. Passet bør også være biometrisk med et ferskt digitalt bilde som oppfyller retningslinjene. Reisende med andre nasjonaliteter bør angi informasjonen under søknaden.
• Kontaktinformasjon: ETA-søknaden bør inneholde gyldig kontaktinformasjon for den reisende. Det gjør det lettere å kontakte de reisende angående godkjenning eller avslag på ETA. Besøkende må oppgi telefonnummer eller mobilnummer eller kontaktinformasjon for en forelder eller verge. Søkerens e-postadresse bør også oppgis siden UK ETA-status vil bli kommunisert via e-post.
• Reiserutedetaljer: Den reisende kan bli pålagt å oppgi detaljene om reiseruten og formålet med besøket i Storbritannia. Hvis besøkende planlegger å reise til forskjellige byer i Storbritannia, bør de oppgi detaljer og bosted i Storbritannia.
• Betalingsinformasjon: Reisende må sende inn kreditt- eller debetkortbetalinger online for å behandle den britiske ETA-søknaden. Reisetillatelsen vil kun bli behandlet eller godkjent med betalingsopplysningene.
• Kvalifikasjonsspørsmål: UK ETA-søknaden krever at en reisende svarer på kvalifikasjonsspørsmål. For eksempel bør en besøkende oppgi detaljer om tidligere immigrasjonshistorikk, inkludert grense- eller visumnektelser. En besøkende med en kriminell historie bør også oppgi detaljene om sine lovbrudd og narkotikabesittelse eller brukshistorie. Reisende med terrortilknytning eller anklager må angi sin tilknytning og tidligere terroranklager. Helserelaterte spørsmål vil også inngå i søknaden. For eksempel kan en besøkende måtte oppgi vaksinasjons- eller vaksinasjonsdetaljer.

Etter å ha oppgitt detaljene som kreves i søknadsskjemaet, kan reisende foreta betalingen og sende inn søknaden online. Svaret på søknaden tar 48 til 72 timer. Derfor bør reisende søke om ETA på forhånd før reisedatoen. Bekreftelsen av UK ETA leveres via e-post.

Hva er fordelene med UK ETA for tyske statsborgere?

Online søknad og kort behandlingstid er hovedfordelene med UK ETA. Reisende kan be om en ETA raskt, selv for turer med kort varsel. ETA-godkjenningen tar 48 til 72 timer, som er kortere enn å søke om visum før du besøker Storbritannia. Reisende bør imidlertid sørge for at de gir nøyaktig informasjon for å unngå avslag på ETA-tillatelsen.

UK ETA kommer britiske og tyske statsborgere til gode siden det øker sikkerheten i Storbritannia. Ved å sjekke alle som kommer inn og forlater landet, kan den britiske regjeringen garantere sikkerhet for sine statsborgere og utlendinger innenfor sine grenser.

UK ETA fremskynder også innreise til Storbritannia ved grensepunkter. Tyske reisende vil gå gjennom grensen uten å oppgi ytterligere dokumenter. De automatiserte kontrollene ved grensekontrollene vil skanne passet og sjekke statusen til ETA før de gir innreise til landet. Prosessen tar noen minutter, og besøkende trenger ikke stå i kø i timevis.

Reiser til Storbritannia fra Tyskland

UK ETA for tyske statsborgere tillater reise i Storbritannia for ulike formål. Besøkende kan krysse Storbritannias territorium for forretningsformål som å delta på konferanser og workshops. De har imidlertid ikke lov til å drive virksomhet eller arbeide i landet uten visum eller arbeidstillatelse.

Ved å søke om UK ETA kan tyske statsborgere reise gjennom landene i Storbritannia, inkludert Nord-Irland, Wales, England og Skottland. Besøkende kan bruke UK ETA for turisme og utforske attraksjoner og landemerker i regionen. Reisende kan også bruke tillatelsen til å besøke Storbritannia for korttidsstudier eller medisinsk behandling.

UK ETA er gyldig for korttidsopphold i landet. Tyske statsborgere kan bruke reisetillatelsen i seks måneder før den utløper. For mer informasjon om ETA-kravene og søknaden, sjekk ut ETA FAQs .