Storbritannias ETA for israelske statsborgere: Hva du trenger å vite

I 2024 må israelske statsborgere som reiser til Storbritannia (UK) skaffe seg en britisk elektronisk reisetillatelse (ETA). Det er en ny digital tillatelse som er obligatorisk for borgere av land som kan reise til England, Wales, Skottland og Nord-Irland uten visum for korte reiser. Dette gjelder også israelere.

Her finner du en omfattende veiledning om ETA i Storbritannia for israelske statsborgere. Det inkluderer krav, søknadsprosess og reiseforventninger.

Derfor innfører Storbritannia ETA for israelske statsborgere

UK ETA er en del av et bredere regjeringsinitiativ for å digitalisere grensene og forbedre sikkerheten. Det nye digitale reisetillatelsessystemet gir den britiske regjeringen mer kontroll og tilsyn med enkeltpersoner som kommer inn i landet.

Målet er å avskrekke illegale immigranter og organiserte kriminelle grupper fra å komme inn i Storbritannia og identifisere potensielle trusler mot nasjonal sikkerhet før de ankommer britisk jord.

ETA er også utformet for å forbedre grensekontrollen og effektivisere immigrasjonsprosessen for forhåndsverifiserte reisende med lav risiko.

For israelske statsborgere innebærer UK ETA blant annet følgende fordeler:

 • Det er raskt og enkelt å søke og få godkjent ETA.
 • Det er rimeligere enn EVW som kreves for visse arabiske land og andre lignende digitale reisetillatelser som andre land krever.
 • Du trenger bare å søke om en ETA hvert annet år – ikke hver gang du besøker Storbritannia.

Hvordan det britiske ETA-systemet vil påvirke israelere

For øyeblikket trenger ikke israelske statsborgere å ha en ETA for å reise til Storbritannia. Når den britiske ETA-ordningen åpner for newzealandske borgere i 2024, må de imidlertid søke om og få en gyldig ETA før de reiser til Storbritannia. Det er påkrevd for borgere uten visum som ankommer Storbritannia med fly, båt eller over land.

En UK ETA er gyldig for følgende reiseformål:

 • Korttidsopphold i mindre enn seks måneder (180 dager) for turisme, kortkursstudier, besøk av venner og familie, og tillatte forretningsaktiviteter og medisinske behandlinger
 • Korttidsopphold i opptil tre måneder (90 dager) på Creative Worker-visumkonsesjonen
 • Transitt gjennom Storbritannia (dvs. bytte fly), uansett om de passerer gjennom britisk grensekontroll eller ikke

For å være kvalifisert for en ETA må israelere oppfylle følgende betingelser:

 • Vær statsborger i et land som har visumfritaksstatus i Storbritannia. Israel står på listen over land der innbyggerne trenger ETA for å reise til Storbritannia.
 • Ha et biometrisk pass gyldig i minst seks måneder utover den tiltenkte avreisedatoen fra Storbritannia.
 • Ikke har tenkt å bli, jobbe eller studere i Storbritannia i mer enn seks måneder.
 • Ikke ha et kriminelt rulleblad og tidligere immigrasjonsbrudd i Storbritannia eller andre steder.

Alle israelske reisende, inkludert barn og babyer, trenger en ETA før de reiser til Storbritannia. Foreldre og foresatte kan søke om en ETA på deres vegne.

Personer som tidligere har brutt immigrasjonslovgivningen, har et kriminelt rulleblad eller har sonet en fengselsstraff på mer enn 12 måneder i Storbritannia eller et annet land, er kanskje ikke kvalifisert for en ETA. I slike tilfeller kan disse personene vurdere å søke om visum til Storbritannia i stedet.

Israelske statsborgere som planlegger å arbeide eller oppholde seg i Storbritannia i mer enn seks måneder, må likevel søke om et passende britisk visum. Den britiske visumsøknaden og -behandlingen vil forbli uendret når ETA-systemet er åpent for israelere.

Krav til britisk ETA for israelske statsborgere

Når ETA er åpent for israelere, må de som er kvalifisert for en britisk ETA, oppfylle følgende søknadskrav:

 • Et biometrisk pass utstedt av Israel, hvis borgere ikke trenger visum for å reise til Storbritannia på korte turer.
 • Et nylig digitalt passbilde
 • En gyldig e-postadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmåte, for eksempel kreditt- eller debetkort, Apply Pay eller Google Pay

Søke om ETA i Storbritannia for israelere

Britiske ETA-søknader for israelske statsborgere vil i sin helhet foregå på nettet via britiske myndigheters offisielle nettside eller app, uten å måtte oppsøke konsulater eller visumkontorer.

Det tar maksimalt 15 minutter å fylle ut ETA-søknaden. Sørg for at du har alle krav og all nødvendig informasjon før du starter søknadsprosessen. Her er en trinnvis veiledning i hvordan israelere kan søke om ETA.

 1. Last opp eller ta et bilde av passet du skal bruke til å reise til Storbritannia. Sørg for at du inkluderer bildet og de to linjene med tall og bokstaver nederst.
 2. Last opp et nytt passfoto eller ta et bilde med kameraet på enheten din, hvis den har et. Det må være et originalt bilde og ikke et skjermbilde. Bilder bør lagres som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Barn på ni år og under trenger ikke skanning eller bilde av ansiktene sine.
 3. Fyll inn all nødvendig informasjon. Disse inkluderer personlig informasjon (dvs. navn, fødselsdato), passdetaljer, ansettelsesdetaljer, hjemmeadresse og kontaktinformasjon. ETA-søknaden krever ikke reiseopplysninger eller økonomiske krav. Israelske statsborgere må imidlertid sørge for at oppholdet i Storbritannia ikke varer mer enn seks måneder, og at de har nok penger til å dekke alle reiseutgifter for å unngå problemer.
 4. Svar på spørsmål om sikkerhet og kvalifisering. I likhet med alle andre søkere som besøker Storbritannia, må israelske ETA-søkere oppgi sannferdig informasjon om strafferegister, tidligere innvandringsforbrytelser og eventuell tilknytning til eller medlemskap i ulovlige grupper eller organisasjoner.
 5. Betal for UK ETA-søknaden online. En UK ETA-søknad koster £10 hver. For å fullføre søknaden må du betale gebyret på nettet med et kreditt- eller debetkort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har sendt inn din UK ETA online søknad, vil du motta en bekreftelse via e-post.

Tips for å søke om ETA i Storbritannia for israelske borgere

For å unngå vanlige feil, følg disse retningslinjene for en rask og effektiv UK ETA online søknad.

 • Gi eller ta klare bilder av høy kvalitet av passet ditt og deg selv. Sørg for at bildene er i samsvar med spesifikasjonene for passfoto og er i full farge uten filtre eller effekter.
 • Sørg for å gi nøyaktig og sannferdig informasjon. Eventuelle uriktige eller falske opplysninger eller tilbakeholdelse av relevant informasjon kan føre til at søknaden avslås.
 • Sjekk på forhånd om nettbetalingsmetoden din fungerer og du har nok midler til å betale for søknaden online.
 • Sørg for å gå gjennom og dobbeltsjekke søknadsdetaljene dine før du sender inn.

Skulle israelske reisende ha behov for å rette opp feil i ETA-søknaden, kan de raskt gjøre dette ved å sende inn søknaden på nytt og betale gebyret på nytt. Dette anbefales imidlertid bare hvis søkeren er sikker på at det var mindre feil som lå til grunn for det første avslaget.

Behandling av ETA for israelere i Storbritannia

Når du sender inn din britiske ETA-søknad, vil informasjonen din bli grundig gjennomgått for å sikre at du oppfyller alle kriteriene. Dette innebærer å verifisere opplysningene dine mot flere sikkerhetsdatabaser for å identifisere eventuelle avvik eller potensielle sikkerhetsproblemer som kan oppstå i forbindelse med søknaden din.

Søkere skal få svar på ETA-søknaden innen 72 timer etter at den er sendt inn. I de fleste tilfeller mottar søkere sin godkjente ETA innen minutter etter innsending. Det er imidlertid viktig å merke seg at enkelte søknader kan ta lengre tid enn tre dager å behandle.

I likhet med andre visumfrie statsborgere anbefales israelske statsborgere å søke om ETA før de bestiller reisen til Storbritannia for å unngå forsinkelser eller andre problemer.

Avslag på en ETA-søknad betyr ikke at søkeren er helt avskåret fra å besøke Storbritannia. De kan fortsatt søke om visum til Storbritannia, noe som er en lengre og mer komplisert prosess. Hvis du bestemmer deg for å søke om visum, kan det være nødvendig å justere reiseplanene dine deretter.

Reise med britisk ETA for israelske statsborgere

UK ETA er digitalt knyttet til en persons pass. Den er gyldig i to år, og tillater flere korte besøk på opptil seks måneder per besøk. Du må søke om en ny ETA etter to år eller når passet ditt utløper, avhengig av hva som kommer først, for å fortsette å ha lov til å reise til Storbritannia.

Avreise til Storbritannia

Israelske reisende som skal til Storbritannia, må fremvise det samme passet som de brukte til den elektroniske ETA-søknaden. Du kan ikke bruke et annet fordi UK ETA er et elektronisk dokument som er knyttet til passet ditt. Det er en digital tillatelse, så du trenger ikke å ta med en papirutskrift av ETA.

Før du går ombord på transportøren (dvs. fly, skip eller tog), vil myndighetene sjekke om du har riktig tillatelse til å reise ved å skanne passet ditt. De tillater kun ombordstigning for israelske reisende som kan fremvise en godkjent britisk ETA eller visum. Personer som fortsatt venter på en avgjørelse om søknaden vil ikke få gå ombord.

Ankommer Storbritannia

En ETA garanterer ikke at en person får tillatelse til å reise inn i Storbritannia. Ved ankomst må israelske statsborgere med en godkjent ETA i Storbritannia fortsatt sende inn identitetsdokumenter til UK Border Force.

Sørg for at du har dokumentasjon på videre reiseplaner hvis du blir bedt om det. Dette innebærer vanligvis at du må fremvise en utreisebillett innen seks måneder etter at du ankom Storbritannia. Du må også dokumentere at du har nok midler til å forsørge deg selv i Storbritannia under oppholdet og ved hjemkomst.

Selv om du har en UK ETA, kan du fortsatt bli avvist ved grensen hvis du mislykkes i en grensekontroll eller ikke oppfyller andre innreisevilkår.

Det finnes ingen fysisk grense mellom Storbritannias fire delstater: England, Skottland, Wales og Nord-Irland. Israelske reisende med en godkjent ETA som har passert gjennom grensekontrollen ved innreise, kan bevege seg fritt mellom disse landene.

I Storbritannia kan israelere benytte seg av ulike transportmidler, for eksempel tog, ferger og lokalfly. Før de går ombord på en ferge eller et internt fly i Storbritannia, trenger de bare å fremvise en ID, vanligvis et pass eller førerkort.

En UK ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europeiske land.

ETA er kun gyldig for reiser i Storbritannia. Det kan ikke brukes til å reise inn i Republikken Irland, et eget uavhengig land, eller noe annet europeisk land. Det er viktig å merke seg at Storbritannia ikke er en del av EU eller Schengensamarbeidet.

Israelske statsborgere som planlegger å besøke Irland eller andre europeiske land, bør sjekke innreisekravene på reisemålet og forsikre seg om at de oppfyller dem før de bestiller reisen.

Reisende kan sjekke FAQ-siden for mer informasjon om UK ETA.