Din komplette guide til UK ETA for franske statsborgere

For øyeblikket er det like enkelt å reise til Storbritannia fra Frankrike som å ta et tog. Det vil imidlertid endre seg med innføringen av det nye britiske ETA-systemet. Franske statsborgere må søke om elektronisk tillatelse før de kan reise. Finn ut alt du trenger å vite om UK ETA for franske statsborgere i denne komplette guiden.

Hva er UK ETA for franske statsborgere?

Storbritannias elektroniske reiseautorisasjon, kjent som ETA , er et nytt system som introduseres av den britiske regjeringen i et forsøk på å digitalisere landets grenser. Noen reisende kan allerede ha erfaring med lignende eksisterende programmer i land som Canada og USA. Dette digitale systemet gir britiske myndigheter en klarere idé om hvem som kommer inn og forlater landet og skaper en mer effektiv screeningsprosess for å forhindre sikkerhetsrisiko.

ETA er ikke et visum. Franske reisende trenger ikke visum for å reise inn i Storbritannia, og dette vil ikke endres under det nye systemet. ETA er faktisk en digital tillatelse. Når den er gitt, gir den en reisende tillatelse til å reise inn i Storbritannia.

Hvordan påvirker ETA franske reisende?

Storbritannia har en liste over 92 land som de har en visumfritaksavtale med. Innbyggere i disse landene trenger ikke visum for å reise til Storbritannia, men under det nye systemet vil de trenge en ETA. Denne listen inkluderer medlemslandene i Den europeiske union, for eksempel Frankrike.

Franske reisende kommer til Storbritannia av en rekke forskjellige grunner. De som reiser for kort tid – som er definert som mindre enn seks måneder – må søke om en ETA før de starter reisen. Årsakene deres til å reise kan omfatte følgende:

• Turisme
• Jobb reiser
• Korttidskurs eller studieprogram
• Besøk til venner og familie
• Medisinsk behandling

Franske statsborgere som ønsker å tilbringe mer enn seks måneder i Storbritannia eller jobbe i landet vil ikke være omfattet av ETA. I stedet må de søke om visum som forklarer intensjonene deres. Visumsøknadssystemet er helt adskilt fra ETA. Det er lengre og mer komplisert. Det er mange forskjellige typer visum tilgjengelig, avhengig av en reisendes behov. Spesifikke visumsøknader er tilgjengelige for unge franske statsborgere som ønsker å jobbe som au pairer i Storbritannia, som er et veldig vanlig valg.

Søker om UK ETA for franske statsborgere

Siden ETA-systemet ikke er implementert ennå, er informasjon om det ennå ikke ferdigstilt. Noe informasjon er gitt ut, men den kan endres. Ikke desto mindre er det en god idé for reisende å konsultere disse publiserte detaljene, siden de gir en god idé om hva franske borgere kan forvente av det britiske ETA-programmet. Reisende bør starte med å konsultere den publiserte listen over krav til ETA. Kravene inkluderer:

• Et gyldig biometrisk pass fra et land på kvalifikasjonslisten. Et Hong Kong SAR-pass er akseptabelt, men et kinesisk pass er det ikke.
• Et nylig digitalt passbilde.
• Personlig informasjon – dette vil inkludere data som fødselsdato, ansettelsesinformasjon, kontaktinformasjon osv.
• Årsaken til den reisendes besøk til Storbritannia.
• Detaljer om den planlagte reisen til Storbritannia, for eksempel adressen mens du er i landet.
• Et debet- eller kredittkort for ETA-søknadsgebyret.
• Tidligere informasjon, inkludert detaljer om kriminalitet, immigrasjonslovbrudd eller medlemskap i forbudte grupper eller organisasjoner.

En del av ETA-systemet er designet for å skjerme ut reisende som kan utgjøre en trussel mot sikkerheten i Storbritannia. Det endelige datapunktet lar myndighetene gjøre dette. Hvis en søker blir flagget som en potensiell risiko, vil søknaden om ETA bli avslått.

Reisende må fullføre ETA-søknadsprosessen online. Dette er en del av et heldigitalt system, så papirbaserte alternativer vil ikke være tilgjengelige.

Behandler UK ETA for franske statsborgere

Reisende må søke om ETA, noe som gir nok tid til at den kan behandles. Dette forventes å ta opptil 72 timer. En godkjent ETA kan gjøres til en betingelse for transport, slik at reisende kan nektes ombordstigning hvis de ikke kan vise sin britiske ETA for franske statsborgere før de begynner reisen.

Som en del av søknaden må reisende betale et søknadsgebyr. Dette gebyret kan ikke refunderes og må betales i sin helhet før en søknad anses som komplett og klar for behandling.

ETA vil være nødvendig uavhengig av hvordan en fransk reisende kommer inn i Storbritannia, enten de kommer med fly, ferge eller gjennom kanaltunnelen. De må vise den på avgangsflyplassen, havnen eller stasjonen og igjen ved ankomst til Storbritannia.

ETA-søknader kan bli avslått. Dersom dette skjer, kan søkere klage på vedtaket. Om nødvendig kan det hende de må søke om visum i stedet, men dette er en mye lengre og mer komplisert prosess.

Reise med Storbritannias ETA for franske statsborgere

En godkjent ETA gir en reisende tillatelse til å tilbringe opptil seks måneder i Storbritannia. I løpet av denne tiden har de lov til å bevege seg fritt mellom de fire konstituerende landene England, Skottland, Wales og Nord-Irland. Det er ingen indre grensekontroll som skiller disse landene.

franske statsborgere i Storbritannia

Frankrike og Storbritannia har nære historiske bånd. Mens de to landene ofte har vært rivaler i krig, har de i dag et sterkt forhold. Fransk er det mest lærte fremmedspråket i Storbritannia, mens engelsk er det vanligste i Frankrike. Den tette geografiske nærheten gjør at det er mye reiser mellom de to landene av ulike årsaker. Selv etter Storbritannias avgang fra EU, er det fortsatt et populært reisemål for franske besøkende.

Det bor over 100 000 franskfødte i Storbritannia . Det største området med en fransk diaspora er byen London. I tillegg besøker mellom 3 og 4 millioner franske turister Storbritannia hvert år, og rundt 14 000 franske studenter kommer til britiske universiteter. Mange franske reisende kommer også til Storbritannia for å melde seg på kortsiktige språkkurs eller delta i forretningsaktiviteter.