Vi introduserer UK ETA for Barbados Citizens

Fra 2024 vil enhver person som planlegger å reise til Storbritannia være underlagt det nye ETA-systemet . Søknad om en ETA må gjøres før reisen, og systemet gjelder universelt, som inkluderer reisende som for øyeblikket kvalifiserer for visumfritak. Her gir vi informasjon om hvordan folk fra Barbados som ønsker å besøke Storbritannia vil bli påvirket av ETA og hvordan man søker om en britisk ETA for barbadiske statsborgere.

Hva er UK ETA?

I likhet med USAs ESTA og kanadiske ETA-systemer, vil Storbritannias elektroniske reiseautorisasjon (ETA)-program være fullt på plass innen utgangen av 2024, takket være endringer i den britiske regjeringens Nationality and Borders Bill . Under denne nye lovgivningen vil alle britiske grenser bli digitalisert.

ETA vil fungere som en digital tillatelse som gir tillatelse til og gjør det mulig for besøkende å komme inn i alle fire landene i Storbritannia: England, Skottland, Wales og Nord-Irland. Det er for tiden 92 land som ikke krever britisk visum. ETA-kvalifikasjonslisten kan sees her , og den inkluderer Barbados.

UK ETA for barbadiske statsborgere gjelder alle årsaker til reise, inkludert turisme, besøk av venner eller familie, forretningsreiser, studier og medisinsk behandling. ETA vil gjelde for alle reise- og ankomstmidler i Storbritannia. Alle inngangshavner vil ha det digitale systemet på plass – flyplasser, havner og Eurostar-toghavner.

Hvordan vil det nye systemet påvirke barbadiske borgere?

Før innføringen av ETA, som et samveldeland, trengte ikke borgere av Barbados som oppfyller standardbesøkskravene visum for å reise inn i Storbritannia. Fra 2024 vil visumfri tilgang i praksis bli trukket tilbake, og barbadianere må søke om en ETA. Som med visumfri tilgang, gis UK ETA for barbadiske statsborgere for en periode på seks måneder. For reiser med en varighet på mer enn seks måneder kreves visum i henhold til gjeldende krav.

Hva er søknadsprosessen for en ETA?

Selv om informasjonen for det nye ETA-systemet ennå ikke er ferdigstilt, har regjeringen publisert ulike opplysninger og noen overordnede retningslinjer. To områder av største bekymring for reisende på Barbados er kvalifisering og søknadsprosessen.

Det er bekreftet at Barbados er et av de kvalifiserte landene, og alle besøkende fra Barbados vil kreve en ETA. Fortsatt kan endres, det forventes at søknadsprosessen for en britisk ETA for barbadiske borgere vil være fullstendig digital. Det betyr at alle ETA-søknader skal gjøres online. Det finnes ingen papirbaserte alternativer. Det anbefales at reisende har all informasjon for hånden før de begynner å fylle ut skjemaet, sammen med et debet- eller kredittkort for å betale gebyret.

Hva kreves for en UK ETA?

Informasjonen som kreves vil inkludere følgende:

• Et gyldig biometrisk pass utstedt av ett av 92 kvalifiserte land
• Et nylig digitalt passbilde
• Personlige opplysninger
• Fulle navn
• Fødselsdato
• Bostedsadresse
• Passdetaljer
• Kontakt nummer
• Utstedelsesland
• Utstedelsesdato
• Sysselsetting detaljer
• Navn på arbeidsgiver
• Adresse til arbeidsgiver
• Arbeidsgivers kontaktinformasjon
• Reisedetaljer
• Hensikten med besøket
• Adresse mens du er i landet

Det forventes også at søkeren oppgir visse opplysninger om sin fortid. Dette vil innebære å svare på spørsmål om tidligere immigrasjonshistorie, kriminelle poster og tilknytning til eller medlemskap i forbudte grupper. Denne sistnevnte informasjonen vil bli kontrollert mot nasjonale og internasjonale databaser som brukes av britiske myndigheter og grensestyrker. Hvis en søker anses å være en trussel eller sikkerhetsrisiko for Storbritannia, vil en ETA bli nektet.

Hvordan behandles søknaden?

Når skjemaet er fylt ut, må søkeren betale et ikke-refunderbart gebyr – debet- og kredittkort godtas. Søknader uten betaling vil ikke bli behandlet. Beregnet behandlingstid er mellom 48 og 72 timer.

Siden en ETA kommer til å være en juridisk nødvendighet, bør søknader om en UK ETA for barbadiske statsborgere gjøres i god tid for å tillate behandling. Det er ingen garanti for at en ETA vil bli innvilget, og hvis en søknad blir avslått, kan det bli en klageprosess. Alternativt er det mulighet for å søke om visum via en mye lengre prosess.

Hvordan vil en ETA påvirke innreiseprosessen?

Når en ETA er godkjent, gis den som en digital tillatelse knyttet til pass. Detaljer om ETAer vil bli lagt inn i databasen for avansert passasjerinformasjon. Transportører vil beholde ansvaret for å sikre at deres passasjerer har gyldig tillatelse til å reise inn i Storbritannia før de begynner reisen.

Passasjerer som ikke kan vise en godkjent ETA kan bli forhindret fra å gå ombord på et fly, båt eller tog. Ved ankomst til Storbritannia vil ETA bli kontrollert av grensemyndigheter. Innreise kan fortsatt nektes dersom tjenestemenn mener at den reisende er utillatelig i henhold til britisk lov.

Hva er tidsperioden en ETA dekker?

En britisk ETA er gyldig i 180 dager fra utstedelsesdatoen med mindre passet som det er knyttet til, utløper i løpet av den seks måneders perioden. Ingen har lov til å oppholde seg utover passets utløp, selv om de har en gyldig ETA. Tilsvarende, hvis en ETA utløper under besøket, kreves en ny ETA for at besøket skal fortsette.

For å forlenge et besøk utover ETA-gyldighetsperioden, vil det være nødvendig med visum. Avhengig av omstendighetene kan den reisende måtte returnere til hjemlandet for å søke om visum. I løpet av de seks månedene er det ingen begrensning på antall ganger Storbritannia kan besøkes, og mens han er i Storbritannia, har ETA-innehaveren bevegelsesfrihet gjennom alle fire landene. Mer informasjon om prosessen og UK ETA for barbadiske statsborgere finner du i avsnittet med ofte stilte spørsmål .