UK ETA for Seychellois Citizens: Hva du trenger å vite

ETA-systemet, Storbritannias nye program for digitale reisetillatelser, skal tre i kraft innen år 2024, og erstatte det nåværende systemet med visumfritak. Når den er på plass, må innbyggere i Seychellene ha en ETA før de kan reise inn i Storbritannia. Denne veiledningen vil forklare hva ETA er, hvordan systemet fungerer og hvordan du kan søke om ETA.

Hva er UK ETA for seychelliske statsborgere?

De siste årene har digitale reisetillatelser blitt introdusert i mange land rundt om i verden. Erfarne reisende kan allerede ha erfaring med disse systemene, som inkluderer ESTA i USA og ETA i Canada. ETA , eller elektronisk reiseautorisasjon, er Storbritannias versjon. Den implementeres som en del av en større britisk regjeringsplan for å digitalisere landets grenser. Programmet vil gi større oversikt over de reisende som kommer inn i landet og gjøre det lettere å flagge sikkerhetsrisikoer.

ETA er ikke et visum. I stedet vil den erstatte Storbritannias nåværende visumfritaksordning. En ETA-søknad er mye enklere enn en visumsøknad og kan fullføres helt online. Når en reisendes søknad om ETA er godkjent, har de tillatelse til å reise inn i Storbritannia og tilbringe opptil seks måneder der.

Hvordan vil Seychelloin-reisende bli påvirket?

Storbritannia har visumfritaksavtaler med 92 land . Som medlem av Commonwealth of Nations er Seychellene på denne listen. I likhet med borgere fra andre Commonwealth-land, trenger ikke Seychellois-reisende for øyeblikket andre papirer enn passet for å komme inn i Storbritannia. Når det nye systemet innføres vil dette endre seg. Besøkende fra Seychellene trenger ikke et britisk visum, men de må søke om en britisk ETA.

Det er mange forskjellige grunner til at Seychelloin-reisende besøker Storbritannia. Disse kan omfatte:

• Turisme
• Jobb reiser
• Studieløp
• Besøke venner og familie
• Medisinsk behandling

Søknadsprosessen for UK ETA for Seychellois-borgere vil forbli den samme, uavhengig av grunnen til å reise. Det er ett søknadsskjema som alle reisende må fylle ut.

Det er noen unntak, nemlig Seychellois-reisende som trenger visum til Storbritannia. Hvis en borger av Seychellene ønsker å jobbe i Storbritannia (midlertidig eller langsiktig), bo der permanent eller tilbringe mer enn seks måneder der, vil de kreve et skikkelig visum. Prosessen for å søke om visum til Storbritannia er totalt uendret ved innføringen av ETA-systemet og vil forbli separat.

Søker om UK ETA for Seychellois Citizens

Seychellois-reisende må søke om ETA ved å bruke et elektronisk skjema. Siden ETA-systemet er digitalt, vil offline alternativer ikke bli gjort tilgjengelig. Søkere må betale et gebyr som en del av søknadsprosessen. Dette er ikke-refunderbart og kan betales online med et debet- eller kredittkort.

Mens de forbereder reisen, bør reisende se den publiserte listen over ETA-krav . Enkelte detaljer er ennå ikke bekreftet, for eksempel den endelige prisen på ETA-søknaden. Annen informasjon kan endres, da systemet ikke er ferdigstilt ennå. Generelt sett vil imidlertid listen over krav gi reisende en ide om hva de kan forvente og hvordan de skal forberede seg på ETA-søknaden. Noen krav inkluderer følgende:

• Et gyldig biometrisk pass utstedt av et av landene på kvalifikasjonslisten.
• Et nylig digitalt passbilde.
• Personlig informasjon. Dette vil inkludere data som fødselsdato, ansettelsesinformasjon, kontaktinformasjon osv.
• Formålet med den reisendes besøk til Storbritannia.
• Detaljer om den planlagte reisen til Storbritannia, for eksempel en adresse mens du er i landet.
• Et debet- eller kredittkort for ETA-søknadsgebyret.
• Avsløring av kriminalitet, tidligere immigrasjonslovbrudd og medlemskap (tidligere eller nåværende) av forbudte grupper eller organisasjoner.

En av grunnene til at ETA-systemet innføres er sikkerhet. Reisende vil bli bedt om å avsløre sensitiv informasjon om deres fortid i et forsøk på å beskytte grensen. Hvis en søker anses å utgjøre en risiko for Storbritannias sikkerhet, vil søknaden bli avslått.

Søknadsskjemaet må være korrekt utfylt og gebyret i sin helhet betalt før en søknad kan behandles.

Behandler UK ETA for Seychellois Citizens

Siden digitale reisetillatelser er innført i andre land, har de ofte blitt et vilkår for transport. Det samme vil sannsynligvis skje i Storbritannia, så reisende må fullføre ETA-søknaden sin tidlig, noe som gir nok tid til at den kan behandles og godkjennes før de begynner reisen.

Behandlingstiden for ETA er anslått å ta opptil 72 timer. Hvis søknaden godkjennes, har den reisende nå tillatelse til å reise inn i Storbritannia. De må presentere sin britiske ETA for Seychellois-borgere ved ombordstigningsporten til avgangsflyplassen deres og igjen ved grensekontrollen i Storbritannia.

Søknader kan bli avslått. I dette tilfellet har søkeren noen alternativer tilgjengelig. Det vil være en klageordning for avslåtte søknader. Hvis anken også avslås, kan den reisende kanskje søke om visum i stedet. Dette er en mye lengre prosess og er ikke så enkel som ETA.

Reiser med UK ETA for Seychellois-borgere

Når en reisende fra Seychellene har en ETA, har de tillatelse til å tilbringe opptil seks måneder i Storbritannia. I denne perioden kan de ikke jobbe, men de kan melde seg på et studium hvis de ønsker det. Innenfor Storbritannia er det fire konstituerende land, inkludert England, Wales, Skottland og Nord-Irland. ETA-holdere kan bevege seg fritt mellom disse områdene. De har imidlertid ikke tillatelse til å reise inn i Republikken Irland, som er et uavhengig land.

ETA er kun gyldig i Storbritannia. Ettersom Storbritannia ikke er et medlemsland i EU eller en del av Schengen-frireisesonen, har ETA ingen juridisk status i andre europeiske land. Seychelliske reisende som ønsker å besøke andre deler av Europa, må slå opp de relevante inngangskravene før de begynner reisen. Den europeiske union er for tiden i ferd med å utvikle sin egen digitale reisetillatelse, ETIAS, som skal tre i kraft på omtrent samme tidspunkt som Storbritannias ETA.