UK ETA for Mauritian Citizens: En komplett guide

Den britiske regjeringen har nylig annonsert at et nytt system for elektronisk reiseautorisasjon (ETA) vil bli satt på plass for visumfrie reisende. Systemet, som forventes å være fullt operativt i slutten av 2024, vil kreve at alle reisende som ikke har visum skal få en ETA før de reiser til Storbritannia. Selv om de fullstendige detaljene for det nye systemet ikke er sluppet ennå, forventes det at søknadsprosessen vil være relativt enkel og at de fleste vil kunne få sin ETA online. Les videre for mer informasjon om UK ETA for mauritiske statsborgere og hvordan det vil påvirke reiser.

Hva er UK ETA for mauritiske statsborgere?

Fra og med 2023 må alle besøkende som reiser til Storbritannia fra Mauritius søke om en elektronisk reiseautorisasjon. En ETA er en elektronisk lagret registrering av en reisendes innreiseklarering som er knyttet til passet deres. Informasjonen i en ETA inkluderer biografiske data, for eksempel en reisendes navn, fødselsdato, nasjonalitet og passdetaljer.

Det er allerede noen få land som har lignende autorisasjonssystemer på plass, inkludert Canada, Australia og USA. Det mauritiske passet rangerer 32. når det gjelder global mobilitet – dette betyr at mauritianere kan reise inn i 145 land, inkludert Storbritannia, uten visum eller med visum ved ankomst. Men når det nye ETA-systemet er helt på plass, vil ingen mauritiske reisende få lov til å reise inn i Storbritannia uten en gyldig ETA – enten til sjøs, på land eller i luften.

Hvor lenge vil den britiske ETA for mauritiske statsborgere forbli gyldig?

UK ETA for mauritiske statsborgere er gyldig i seks måneder. Gyldigheten begynner å telle fra den dagen ETA utstedes. Dette kan være en stor ulempe for folk som ikke planlegger å besøke Storbritannia i løpet av de neste dagene, ettersom oppholdet i Storbritannia vil bli forkortet, avhengig av hvor mange dager som gjenstår på deres ETA.

Den amerikanske ESTA er gyldig i to år, den australske ETA er gyldig i ett år, og den kanadiske eTA er gyldig i fem år . Mauritianske reisende som ofte besøker disse landene, bør skaffe seg passende ETA før reisen. De ulike gyldighetsperiodene kan være forvirrende, så det er viktig for mauritiere å sjekke kravene til destinasjonen eller transittlandet før reisen.

Hva kan mauritiske statsborgere gjøre i Storbritannia på en ETA?

Mauritianske statsborgere som ønsker å reise til Storbritannia for forretninger, fornøyelser eller transitt kan søke om en ETA. Korttidsstudier på mindre enn seks måneder er tillatt på en ETA, men arbeid er det ikke. De som ønsker å jobbe i Storbritannia bør søke om riktig arbeidsvisum . Forretningsaktiviteter som er tillatt på en ETA inkluderer å delta på forretningsmøter og konferanser, forhandle kontrakter og delta på messer eller utstillinger.

Fornøyelsesformål inkluderer turisme, besøke venner og familie, og delta i sports- og kulturarrangementer. Mauritiske statsborgere som reiser på en ETA må ha et gyldig pass med en utløpsdato på ikke mindre enn seks måneder. De må også ha nok penger til å forsørge seg selv under oppholdet i Storbritannia. De som reiser i forretningsøyemed må kanskje fremlegge bevis på forretningsaktiviteter i Storbritannia.

UK ETA-krav for mauritiske statsborgere

Bortsett fra å ha et gyldig elektronisk pass, må mauritiske statsborgere ikke ha noen kriminell historie eller terroranklager. I tillegg må reisende fra Mauritius ikke ha noen tidligere brudd på immigrasjonspolitikken, ikke bare i Storbritannia, men også i andre land de har besøkt. ETA-søkere må også ha til hensikt å bli i Storbritannia i mindre enn seks måneder og fullføre en nettbasert søknad. Før de går ombord på flyet må reisende ha en godkjent ETA.

Å oppfylle alle disse kravene garanterer imidlertid ikke innreise til Storbritannia. En grensebetjent kan undersøke nærmere hvis de har bekymringer om en reisendes intensjoner eller hvis de føler en besøkende utgjør en risiko for offentlig sikkerhet eller sikkerhet. Ytterligere kontroller eller undersøkelser kan forsinke prosessen med å komme inn i Storbritannia, så reisende anbefales å samarbeide og tillate ekstra tid ved grensen.

UK ETA-kvalifisering for mauritiske statsborgere

Mauritius er allerede blant de 92 landene som er kvalifisert for ETA-programmet. Imidlertid vil mauritiske statsborgere som har mer enn én nasjonalitet bli pålagt å oppgi sine andre nasjonaliteter. I tillegg bør de oppgi pass og ID-nummer utstedt av disse nasjonalitetene, ettersom britiske myndigheter må ha en omfattende oversikt over den reisendes identitet og nasjonalitet.

UK ETA søknadsprosess

Den britiske ETA-søknaden vil bli gjort helt online, noe som gjør det enkelt å søke om innreise til Storbritannia. Hele prosessen kan gjennomføres på bare noen få minutter, og når søknaden er sendt inn, vil en avgjørelse vanligvis bli kommunisert innen få virkedager. For å fullføre søknaden, må reisende fra Mauritius oppgi grunnleggende personlig informasjon og passdetaljer. De som fortsatt bruker et tradisjonelt pass, må først søke om et biometrisk pass hos det relevante mauritiske byrået.

Søkere må også oppgi informasjon om sin nåværende arbeidssituasjon, inkludert arbeidsgivers kontaktinformasjon. I tillegg vil søkere bli stilt en rekke spørsmål for å avgjøre om de er kvalifisert for ETA. Eksempler på disse spørsmålene inkluderer om de noen gang har blitt dømt for en forbrytelse eller har noen medisinske tilstander som kan kreve spesiell oppmerksomhet. Å svare på disse spørsmålene sannferdig og nøyaktig er avgjørende for å sikre en vellykket søknadsprosess.

Hvor mye er det britiske ETA-søknadsgebyr?

Kostnaden for det britiske ETA-søknadsgebyret er ennå ikke bestemt. Men siden ingen søknader vil bli sendt inn uten å betale det riktige gebyret, vil det kreves et kreditt- eller debetkort. Når betalingen er vellykket, går søknaden inn i vurderingsfasen. Hvis detaljer mangler eller er unøyaktige, vil søknaden bli avvist. Søkere kan søke på nytt eller søke om visum i stedet.

Hvor mange reisende vil bli berørt av det britiske ETA-systemet?

Det britiske ETA-systemet anslås å påvirke 30 millioner reisende årlig. Imidlertid vil virkningen være myk, gitt at søknadsprosessen vil bli gjort online og godkjent eller avvist innen få dager. Med en ETA vil reisende få lov til å reise inn i Storbritannia flere ganger i løpet av seks måneder. De fire britiske landene som besøkende kan utforske med ETA er England, Skottland, Wales og Nord-Irland.

Kan reisende bytte til britisk visum etter å ha reist inn i Storbritannia på en ETA?

Nei, det er ikke mulig. Reisende fra Mauritius som ønsker å bli i Storbritannia i mer enn seks måneder bør søke om det relevante visumet før de går ombord på flyet. En gang i Storbritannia vil ikke reisende få lov til å fornye en utløpt ETA. De som overskrider sin ETA kan bli utsatt for bøter og utvisning. Reisende fra Mauritius oppfordres til å lese UK ETA FAQ for ytterligere informasjon.