Den komplette reiseguiden til UK ETA for New Zealand Citizens

I 2024 vil borgere av New Zealand som reiser til Storbritannia UK) bli pålagt å få en UK Electonic Travel Authorization (ETA). Det er en ny digital tillatelse som er obligatorisk for borgere av land som kan reise til England, Wales, Skottland og Nord-Irland uten visum for korte reiser. Dette inkluderer Kiwi.

Her er en omfattende guide for UK ETA for New Zealand-borgere. Det inkluderer krav, søknadsprosess og reiseforventninger.

Hvorfor introduseres UK ETA for New Zealand-borgere?

Storbritannia digitaliserer sine grenser, og implementering av det britiske ETA-systemet er et av de viktigste initiativene for å forbedre grensesikkerheten. Dette nye digitale tillatelsessystemet kan bidra til å forhindre ulovlige innvandrere og organiserte kriminalitetssyndikater fra å komme inn i Storbritannia. Det kan også bidra til å oppdage potensielle nasjonale sikkerhetstrusler før de kommer inn i landet.

UK ETA er også utformet for å forbedre grensekontrollen og effektivisere immigrasjonsprosessen for forhåndsbekreftede reisende med lav risiko.

For New Zealand-borgere presenterer UK ETA fordeler som inkluderer følgende:

 • Det er raskt og enkelt å søke og få godkjent ETA.
 • Det er rimelig i forhold til lignende digitale reisetillatelser andre land pålegger.
 • Du trenger bare å søke om en ETA hvert annet år, ikke hver gang du besøker Storbritannia.

Hvordan det britiske ETA-systemet vil påvirke New Zealand-reisende

Når UK ETA er åpen for å betjene New Zealand-borgere i 2024, må de søke og få en godkjent ETA før de reiser til Storbritannia. Det kreves for ikke-visumborgere enten de ankommer på fly, på et skip (f.eks. som en del av et cruise) eller over land, for eksempel gjennom jernbanetunnelen som forbinder Storbritannia med Frankrike.

En UK ETA er gyldig for følgende reiseformål:

 • Korttidsopphold på mindre enn seks måneder (180 dager) for turisme, kortkursstudier, besøk av venner og familie, og tillatte forretningsaktiviteter og medisinske behandlinger.
 • Korttidsopphold i opptil tre måneder (90 dager) på Creative Worker-visumkonsesjonen
 • Transitt gjennom Storbritannia (dvs. bytte fly), uansett om de passerer gjennom britisk grensekontroll eller ikke

For å være kvalifisert for en ETA, må Kiwi oppfylle følgende betingelser:

 • Vær statsborger i et land som har visumfritaksstatus i Storbritannia. New Zealand er inkludert i listen over land hvis borgere trenger en ETA for å reise til Storbritannia.
 • Ha et biometrisk pass gyldig i minst seks måneder utover den tiltenkte avreisedatoen fra Storbritannia.
 • Ikke har tenkt å bli, jobbe eller studere i Storbritannia i mer enn seks måneder.
 • Ikke ha et kriminelt rulleblad og tidligere immigrasjonsbrudd i Storbritannia eller andre steder.

Uavhengig av alder må alle reisende få en ETA før de reiser til Storbritannia. Foreldre og foresatte kan søke om en ETA for sine barn og spedbarn .

Personer med kriminelt rulleblad, som har vært fengslet i mer enn 12 måneder, eller som har en historie med innvandringsbrudd i Storbritannia eller andre steder, er kanskje ikke kvalifisert for en ETA. Disse personene må kanskje søke om visum i stedet.

Det nye ETA-systemet vil ikke påvirke New Zealand-borgere som planlegger å bli i Storbritannia i mer enn seks måneder eller jobbe eller bo der permanent. De vil fortsatt trenge et passende britisk visum, som innebærer en lengre og mer kompleks søknadsprosess.

Krav for å søke om en UK ETA for Kiwi

New Zealand-borgere som er kvalifisert for en UK ETA må forberede følgende søknadskrav:

 • Et biometrisk pass utstedt av New Zealand, hvis borgere ikke trenger visum for å reise til Storbritannia for korte turer.
 • Et nylig digitalt passbilde
 • En gyldig e-postadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmåte, for eksempel kreditt- eller debetkort, Apply Pay eller Google Pay

Søker om UK ETA for New Zealand-borgere

New Zealand-borgere kan søke online om en ETA gjennom den offisielle britiske regjeringens nettsted eller app. Å fullføre UK ETA-søknaden tar bare noen få minutter. Det er helt online eller papirløst, så det er ikke behov for personlige besøk til konsulater eller visumkontorer.

Før du søker om en ETA, sørg for å ha alle kravene og nødvendig informasjon. Her er en steg-for-steg guide for Kiwi om hvordan du søker.

 1. Last opp eller ta et bilde av passet du skal bruke til å reise til Storbritannia. Sørg for at du inkluderer bildet og de to linjene med tall og bokstaver nederst.
 2. Last opp et nylig passbilde eller ta et bilde med enhetens kamera, hvis det har et. Bilder bør lagres som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Barn på ni år og under trenger ikke å laste opp et passbilde.
 3. Fyll inn all nødvendig informasjon. Disse inkluderer personlig informasjon (dvs. navn, fødselsdato), passdetaljer, ansettelsesdetaljer, hjemmeadresse og kontaktinformasjon.
 4. Svar på spørsmål om sikkerhet og kvalifisering. Som alle andre besøkende i Storbritannia, må New Zealand-borgere som søker om en ETA sannferdig avsløre kriminelle poster, tidligere immigrasjonsforbrytelser og eventuelle assosiasjoner med eller medlemskap i ulovlige eller ulovlige grupper eller organisasjoner.
 5. Betal for UK ETA-søknaden online. En UK ETA-søknad koster £10 hver. For å fullføre søknaden må du betale gebyret på nettet med et kreditt- eller debetkort, Apple Pay eller Google Pay.

Du vil motta en e-postbekreftelse etter at du har sendt inn din online UK ETA-søknad.

Tips for å søke om en UK ETA for Kiwi

For å sikre en jevn og effektiv UK ETA online søknadsprosess, følg disse retningslinjene og unngå vanlige feil.

 • Gi eller ta klare bilder av høy kvalitet av passet ditt og deg selv. Sørg for at bildene er i samsvar med spesifikasjonene for passfoto og er i full farge uten filtre eller effekter.
 • Sørg for at du oppgir korrekte data og er så nøyaktige som mulig. Å gi falsk eller uriktig informasjon og til og med holde tilbake informasjon kan føre til forsinkelser eller at søknaden din blir avslått.
 • Sjekk på forhånd om nettbetalingsmetoden din fungerer og om du har nok midler til å betale for søknaden online.
 • Sørg for å gå gjennom og dobbeltsjekke søknadsdetaljene dine før du sender inn.

Behandler og mottar ETA

Ved innsending av en ETA-søknad for Storbritannia, vil systemet krysssjekke detaljene mot ulike sikkerhetsdatabaser for å fastslå søkerens kvalifisering.

En ETA-søknadsavgjørelse sendes vanligvis til søkerens e-postadresse innen tre dager (72 timer) etter innsending. Mens noen reisende får en umiddelbar avgjørelse, kan andre vente mer enn tre dager.

New Zealand-borgere anbefales å søke om en britisk ETA før de bestiller reisen til Storbritannia for å forhindre forsinkelser og andre problemer.

Hvis ETA-søknaden din ble avslått, kan du sende inn en ny søknad ved å betale gebyret på nytt. Det ville imidlertid hjelpe om du tok opp årsaken til avslaget i din forrige søknad.

Personer som nektes en ETA for reise til Storbritannia, betyr ikke nødvendigvis at de ikke kan besøke landet. Man kan fortsatt søke om et passende visum for å reise til Storbritannia. Å få et britisk visum innebærer imidlertid en mer kompleks prosess og kan ta lengre tid enn å få en ETA. Det er viktig å justere reiseplanene dine deretter.

Reiser med en UK ETA for New Zealand-borgere

En ETA for Storbritannia er knyttet til en persons pass. Den er gyldig i to år og gir mulighet for flere korte besøk, som hver varer maksimalt seks måneder per besøk. Hvis ETA eller passet utløper, må du søke om en ny ETA for å fortsette å reise til Storbritannia.

Avreise til Storbritannia

Siden det er et elektronisk dokument, trenger du ikke ta med en fysisk kopi av din ETA. For New Zealand-reisende med flere pass, sørg for at du reiser til Storbritannia med det samme passet du brukte i søknaden.

Før du går ombord på flyet, skipet eller toget, vil transportørene sjekke om du har riktig tillatelse til å reise ved å skanne passet ditt. De vil kun tillate ombordstigning til Storbritannia-reise New Zealand-reisende som kan fremvise en godkjent britisk ETA eller visum.

Ankommer Storbritannia

En godkjent UK ETA sikrer ikke tillatelse til å reise inn i Storbritannia. Ved ankomst må New Zealand-borgere med godkjent ETA fortsatt sende inn identitetsdokumentene sine til UK Border Force eller gå gjennom et elektronisk pass (eGate), hvis tilgjengelig.

De må også være forberedt på å vise bevis på viderereise eller en billett for å forlate Storbritannia innen seks måneder etter ankomst. Hvis du blir spurt om det, må reisende med en ETA også være klare til å bevise sin økonomiske kapasitet til å støtte oppholdet i Storbritannia og hjemreisen.

Selv om du har en ETA, kan du fortsatt bli nektet innreise til Storbritannia hvis du mislykkes i en grensekontroll eller ikke oppfyller andre innreisevilkår.

En gang forbi grensesikkerheten kan New Zealand-borgere med en godkjent ETA fritt reise mellom Storbritannias konstituerende land: England, Skottland, Wales og Nord-Irland.

Innenfor Storbritannias fire konstituerende land kan Kiwi-besøkende reise ved hjelp av forskjellige transportmåter, som tog, ferger og lokale flyreiser. Før de går ombord på en ferge eller et internt fly i Storbritannia, trenger de bare å fremvise en ID, vanligvis et pass eller førerkort.

En UK ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europeiske land.

En britisk ETA tillater ikke innreise til Irland, et eget land og andre europeiske nasjoner. Storbritannia er ikke medlem av EU eller Schengen Common Travel Zone.

Kiwier som ønsker å besøke Irland eller andre europeiske land må forhøre seg om landets innreisekrav før de bestiller reisen.

Reisende kan sjekke FAQ-siden for mer informasjon om UK ETA.