Din komplette guide til UK ETA for chilenske borgere

Chilenske statsborgere som reiser til Storbritannia (UK), må i 2024 skaffe seg en britisk elektronisk reisetillatelse (ETA).

ETA er en ny digital reisetillatelse som er obligatorisk for borgere fra land som kan besøke England, Wales, Skottland og Nord-Irland uten visum for korte reiser. Dette gjelder også chilenske statsborgere.

I denne guiden finner du alt chilenske reisende trenger å vite om den britiske ETA-en: berettigelse, krav, søknadsprosess, forventninger til reisen og mer.

Hvorfor innføres ETA i Storbritannia for chilenske statsborgere?

Formålet med ETA er å forbedre sikkerheten ved Storbritannias grenser og gi myndighetene bedre kontroll og oversikt over personer som reiser inn i landet.

Systemet skal bidra til å forhindre ulovlig innvandring, hindre organiserte kriminelle syndikater og identifisere potensielle trusler mot rikets sikkerhet allerede før de ankommer britisk jord.

ETA skal også forbedre grensekontrollen og effektivisere immigrasjonsprosessen for forhåndsverifiserte reisende med lav risiko.

Fordeler med britisk ETA for chilenske statsborgere

ETA er et elektronisk dokument som gir forhåndskontrollerte borgere uten visum tillatelse til å reise til Storbritannia. Det er ikke et visum, så søkere kan hoppe over den kompliserte og langvarige prosessen med å skaffe seg et visum.

For chilenske statsborgere innebærer UK ETA blant annet følgende fordeler:

Rask og enkel prosess

Søknaden om britisk ETA er helt nettbasert og papirløs. Chilenske søkere kan fylle ut søknaden på under 20 minutter. De trenger heller ikke oppsøke konsulater eller visumkontorer for et personlig intervju eller for å sende inn dokumenter.

Det tar vanligvis tre dager å behandle en ETA-søknad. De reisende vil motta avgjørelsen, enten den er godkjent eller avslått, via e-postadressen de har oppgitt.

Hvis du får innvilget ETA, blir den knyttet til passet du søkte med, slik at du ikke trenger å skrive den ut.

Rimelig avgift

En UK ETA-søknad koster £10 hver. Prisen er sammenlignbar med tilsvarende digitale reisetillatelser i andre land.

For eksempel koster Electronic System for Travel Authorization (ESTA) i USA 21 USD (17 £).

Australias elektroniske reisetillatelse (ETA) koster AU$20 (£10), mens Canadas elektroniske reisetillatelse (eTA) koster CA$7 (£4).

Når EUs kommende European Travel Information Authorization System (ETIAS) tas i bruk, vil det koste 7 euro (6 pund).

Lang gyldighetsperiode

De fleste digitale reisetillatelser er gyldige i ett til fem år, eller når passet de er knyttet til, utløper.

Den britiske ETA-en vil være gyldig for flere korte besøk i løpet av to år. Reisende trenger bare å søke om ETA annethvert år eller når passet utløper, avhengig av hva som kommer først, ikke hver gang de besøker Storbritannia.

Slik vil det britiske ETA-systemet påvirke chilenske reisende

For øyeblikket trenger ikke chilenere en ETA for å reise til Storbritannia.

Når systemet åpner for chilenske statsborgere i 2024, må de imidlertid søke om og få en godkjent britisk ETA før de kan reise til Storbritannia.

Det er påkrevd uansett hvilket transportmiddel som brukes, enten du ankommer med fly, skip (f.eks. som en del av et cruise) eller over land, f.eks. gjennom jernbanetunnelen mellom Storbritannia og Frankrike.

En UK ETA er gyldig for følgende reiseformål:

 • Korttidsopphold i mindre enn seks måneder (180 dager) for turisme, kortkursstudier, besøk av venner og familie, og tillatte forretningsaktiviteter og medisinske behandlinger.
 • Korttidsopphold i opptil tre måneder (90 dager) på Creative Worker-visumkonsesjonen
 • Transitt gjennom Storbritannia (dvs. bytte fly), uansett om de passerer gjennom britisk grensekontroll eller ikke

ETA-retningslinjer for chilenske statsborgere

For å være kvalifisert for en ETA må chilenere oppfylle følgende vilkår:

 • Vær statsborger i et land som har visumfritaksstatus i Storbritannia. Chile står på listen over land der innbyggerne trenger ETA for å reise til Storbritannia.
 • Ha et biometrisk pass gyldig i minst seks måneder utover den tiltenkte avreisedatoen fra Storbritannia.
 • Ikke har tenkt å bli, jobbe eller studere i Storbritannia i mer enn seks måneder.
 • Ikke ha et kriminelt rulleblad og tidligere immigrasjonsbrudd i Storbritannia eller andre steder.

Alle reisende, inkludert barn og babyer, må ha en ETA før de reiser til Storbritannia. Foreldre og foresatte kan søke om en ETA på deres vegne.

Personer som tidligere har begått brudd på utlendingsloven, er straffedømt eller har vært fengslet i mer enn 12 måneder i Storbritannia eller andre steder, kan bli nektet ETA. Disse reisende bør vurdere å skaffe seg et britisk visum i stedet.

Chilenske statsborgere som planlegger å oppholde seg i Storbritannia i mer enn seks måneder eller å jobbe, trenger fortsatt et passende britisk visum. Det nye ETA-systemet påvirker ikke disse reisende.

UK ETA-søknadskrav for chilenske statsborgere

Chilenske statsborgere som er kvalifisert for en britisk ETA, må oppfylle følgende søknadskrav:

 • Et gyldig biometrisk pass utstedt av Chile, hvis borgere ikke trenger visum for å reise til Storbritannia på korte turer.
 • Et nylig digitalt passbilde
 • En gyldig e-postadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmåte, for eksempel kreditt- eller debetkort, Apple Pay eller Google Pay.

Slik søker du om ETA i Storbritannia

Chilenske statsborgere kan søke om en britisk ETA via britiske myndigheters offisielle nettside eller app.

Den britiske ETA-søknadsprosessen er helt nettbasert og papirløs, så det er ikke nødvendig å besøke konsulater eller visumkontorer. Det tar bare noen få minutter å fullføre når alle nødvendige dokumenter og opplysninger er klare.

Nedenfor finner du en trinnvis veiledning i hvordan chilenere kan søke om ETA.

1. Last opp eller ta et bilde av passet du skal bruke for å reise til Storbritannia.

Sørg for at du inkluderer bildet og de to linjene med tall og bokstaver nederst.

2. Last opp et nytt passfoto eller ta et bilde med enhetens kamera.

Bildene skal lagres som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Barn på ni år og yngre trenger ikke å laste opp et passbilde.

3. Fyll ut all nødvendig informasjon.

Disse inkluderer personlig informasjon (dvs. navn, fødselsdato), passdetaljer, ansettelsesdetaljer, hjemmeadresse og kontaktinformasjon.

4. Svar på spørsmål om sikkerhet og valgbarhet.

I likhet med alle andre besøkende i Storbritannia må chilenske ETA-søkere oppgi sannferdig informasjon om strafferegister, tidligere innvandringsforbrytelser og eventuell tilknytning til eller medlemskap i ulovlige grupper eller organisasjoner.

5. Betal for den britiske ETA-søknaden på nettet.

En UK ETA-søknad koster £10 hver. For å sende inn søknaden må du betale gebyret på nettet med et kreditt- eller debetkort, Apple Pay eller Google Pay.

Etter å ha fylt ut den britiske ETA-søknaden på nettet, vil reisende motta en bekreftelse via e-posten de har oppgitt.

Tips om hvordan du søker om ETA i Storbritannia

Det er enkelt å søke om ETA, men det er fortsatt rom for feil. For å unngå vanlige feil, følg disse retningslinjene for en rask og effektiv UK ETA online søknad.

 • Gi eller ta klare bilder av høy kvalitet av passet ditt og deg selv. Sørg for at bildene er i samsvar med spesifikasjonene for passfoto og er i full farge uten filtre eller effekter.
 • Sørg for at du oppgir riktige data. Å gi falsk eller uriktig informasjon og til og med holde tilbake informasjon kan føre til forsinkelser eller at søknaden din blir avslått.
 • Sjekk på forhånd om nettbetalingsmetoden din fungerer og om du har nok midler til å betale for søknaden online.
 • Sørg for å gjennomgå og dobbeltsjekke dataene du oppga i ETA-søknaden din før du sender inn.

Etter å ha sendt inn den britiske ETA-søknaden kan reisende ikke lenger endre eller trekke den tilbake. Skulle chilenske reisende ha behov for å korrigere enkle feil i ETA-søknaden, kan de raskt gjøre dette ved å sende inn søknaden på nytt og betale gebyret på nytt.

Behandling og mottak av ETA for chilenske statsborgere

Når en britisk ETA-søknad er sendt inn på nettet, vil systemet kryssverifisere opplysningene mot flere sikkerhetsdatabaser i Storbritannia og resten av verden for å sjekke om søkeren er kvalifisert for en ETA.

Det tar vanligvis tre dager (72 timer) før søkerne får svar på sin ETA-søknad via den oppgitte e-postadressen.

Mange reisende får svar i løpet av få timer etter at de har sendt inn søknaden. Det kan likevel ta mer enn tre dager før noen søknader mottas vedtak.

Chilenske statsborgere anbefales å søke om en britisk ETA før de bestiller reisen til Storbritannia for å unngå forsinkelser eller andre problemer.

Hvis en ETA-søknad avslås, kan søkeren velge å fylle ut et nytt ETA-søknadsskjema og betale gebyret på nytt. Dette anbefales imidlertid bare hvis de kan fastslå årsaken til det opprinnelige avslaget og ta tak i den før de gjør det.

Å bli nektet ETA betyr ikke at søkeren forbys å reise til Storbritannia. Alternativet til et britisk ETA er et passende britisk visum: et vanlig besøksvisum, et midlertidig arbeidsvisum eller et transittvisum.

Det er imidlertid en mer komplisert og langvarig prosedyre å få visum, så tilpass reiseplanene deretter.

Reiser med en ETA fra Storbritannia

En UK ETA er digitalt knyttet til en persons pass. Det er gyldig i to år, og tillater flere korte besøk på opptil seks måneder per besøk.

Chilenske reisende må søke om en ny ETA etter to år eller når passet utløper, avhengig av hva som kommer først, for fortsatt å kunne reise til Storbritannia.

Avreise til Storbritannia

Siden det er et elektronisk dokument, trenger ikke chilenske reisende å ta med en fysisk kopi av ETA. De kan likevel skrive den ut og ta med seg en papirkopi, eller være forberedt på å vise e-postmeldingen om ETA-beslutningen i innboksen hvis det skulle oppstå ekstraordinære omstendigheter.

Mange chilenske statsborgere har europeiske pass på grunn av forfedre fra blant annet Italia, Spania og Portugal. Reisende med flere pass må sørge for å reise til Storbritannia med det passet som ble brukt i søknaden.

Før ombordstigning på fly, skip eller tog sjekker flyselskapene om de reisende har de nødvendige reisetillatelsene ved å skanne passene deres. Flyselskapene tillater kun ombordstigning for chilenske reisende som kan fremvise godkjent britisk ETA eller visum.

De som fortsatt venter på svar på ETA-søknadene sine, får heller ikke lov til å gå om bord.

Ankommer Storbritannia

En ETA garanterer ikke inn reise til Storbritannia. Ved ankomst må chilenske statsborgere med en godkjent britisk ETA fortsatt levere identitetsdokumentene sine til UK Border Force eller gå gjennom en elektronisk passport (eGate), hvis dette er tilgjengelig.

Vær forberedt på å fremlegge bevis på videre reise på forespørsel. Dette innebærer vanligvis at du må fremvise en utreisebillett fra Storbritannia innen seks måneder etter ankomst.

På forespørsel må chilenske reisende også vise at de har nok penger til å forsørge seg selv under hele oppholdet i Storbritannia og på hjemreisen.

Reisende med gyldig ETA kan likevel bli nektet innreise til Storbritannia hvis de ikke består en grensekontroll eller oppfyller andre innreisevilkår.

Når chilenske statsborgere med godkjent ETA har passert grensen, kan de fritt reise mellom Storbritannias fire delstater: England, Skottland, Wales og Nord-Irland.

Chilenske besøkende kan bruke alle transportmidler i Storbritannia, som tog, ferger og lokale flyreiser. Før de går ombord på en ferge eller et internt fly i Storbritannia, trenger de bare å fremvise en ID, vanligvis et pass eller førerkort.

Viktig merknad: UK ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europeiske land.

En britisk ETA tillater ikke innreise til Irland og andre europeiske land. Storbritannia er ikke medlem av EU eller Schengen Common Travel Zone.

Chilenere som besøker Irland eller andre europeiske land, må forhøre seg om landets innreisekrav før de bestiller reisen.

Reisende kan finne mer informasjon på UK ETA FAQ-siden.