Din guide til UK ETA for Antigua og Barbuda Citizens

Storbritannia introduserer et nytt reiseautorisasjonsprogram som vil påvirke mange besøkende. ETA, som erstatter det nåværende systemet med visumfritak, vil være på plass innen år 2024. Reisende fra Antigua og Barbuda som planlegger et besøk til Storbritannia, bør gjøre seg kjent med dette nye systemet. Les videre for en guide til det nye ETA-systemet og lær hvordan det vil påvirke innbyggerne i Antigua og Barbuda.

Hva er UK ETA for Antigua og Barbuda-borgere?

Electronic Travel Authorization-systemet, eller ETA , er et forsøk fra den britiske regjeringen for å digitalisere landets grenser. Hyppige reisende kan allerede være kjent med slike programmer, inkludert USAs ESTA eller den kanadiske ETA. Disse systemene er inspirasjonen for ETA, som vil fungere på en veldig lik måte.

ETA fungerer effektivt som en digital tillatelse, og gir innehaveren tillatelse til å besøke Storbritannia. Det er viktig å merke seg at ETA ikke er et visum. I stedet erstatter det det nåværende visumfritaksprogrammet for Antigua- og Barbuda-borgere. Når ETA-systemet trer i kraft, vil den britiske regjeringen kunne ha større tilsyn med folk som kommer inn og forlater landet. Det skaper en sterkere screeningsprosess for de som kommer til Storbritannia.

Hvordan påvirker ETA innbyggere i Antigua og Barbuda?

For øyeblikket har Storbritannia en visumfritak for borgere fra 92 land. Denne listen inkluderer landene i Samveldet, som Antigua og Barbuda. Når ETA-programmet starter, vil reisende fra disse landene bli berørt. De må søke om en ETA før de reiser inn i Storbritannia, siden det gamle visumfritakssystemet ikke lenger kommer til å være gyldig.

UK ETA for Antigua- og Barbuda-borgere vil bli utstedt til reisende som kommer inn i Storbritannia av en rekke forskjellige grunner. Disse kan omfatte:

• Turisme
• Jobb reiser
• Korttidskurs eller studieprogram
• Besøk til venner og familie
• Medisinsk behandling

Det er viktig å merke seg at ETA ikke dekker besøkende som ønsker å jobbe mens de er i Storbritannia.

Når en borger av Antigua og Barbuda har fått utstedt en ETA, kan de bli i landet i en periode på opptil seks måneder. Hvis de ønsker å bli i en lengre periode eller planlegger å jobbe i Storbritannia, må de søke om et eget visum.

Søker om UK ETA for Antigua og Barbuda Citizens

Noe informasjon om ETA-systemet er gitt ut. Dette kan endres, og en mer nøyaktig oversikt over programmet vil bli publisert nærmere startdatoen. Den tilgjengelige informasjonen gir imidlertid reisende en ide om hva de kan forvente.

En liste over krav til ETA er utgitt. For tiden inkluderer det:

• Et gyldig biometrisk pass fra et land på kvalifikasjonslisten.
• Et nylig digitalt passbilde.
• Personlig informasjon – dette vil inkludere ulike data, for eksempel fødselsdato, ansettelsesinformasjon, kontaktinformasjon osv.
• Årsaken til den reisendes besøk til Storbritannia.
• Noen detaljer om den planlagte turen til Storbritannia, for eksempel adresse mens du er i landet.
• ETA søknadsgebyret.

I tillegg til denne informasjonen, vil reisende forventes å avsløre noen viktige detaljer om fortiden deres. Søkere vil bli spurt om de har et kriminelt rulleblad, om de noen gang har begått noen innvandringslovbrudd, og om de er eller noen gang har vært medlem av en forbudt organisasjon. Disse spørsmålene er laget for å sile ut reisende som kan utgjøre en potensiell trussel mot Storbritannia; hvis en søker anses å utgjøre en sikkerhetsrisiko, vil deres ETA-søknad bli avslått.

Reisende må søke om en ETA online. ETA er et helt digitalt system, så ingen papirbaserte alternativer vil være tilgjengelige.

Behandler UK ETA for Antigua og Barbuda Citizens

Før de reiser, bør besøkende fylle ut ETA-søknadsskjemaet i sin helhet. De må også betale et ikke-refunderbart gebyr. Inntil gebyret er betalt vil søknaden ikke anses som komplett. Gebyret må være betalt i sin helhet før søknaden kan behandles.

Reisende må gi nok tid til at ETA-søknaden deres kan behandles. Behandlingstiden for ETA forventes å vare opptil 72 timer. Det er viktig at besøkende har fullført ETA før de drar til flyplassen for å starte reisen til Storbritannia, så de bør fullføre søknaden i god tid.

Det er forventet at transportører vil gjøre en fullført ETA til en betingelse for transport. Uten en ETA kan passasjerer bli nektet ombordstigning og vil ikke kunne begynne reisen. De må vise sin godkjente ETA når de er på avgangsflyplassen og igjen ved ankomst til Storbritannia.

Reiser med UK ETA for Antigua og Barbuda-borgere

Når en reisende får en britisk ETA for Antigua- og Barbuda-borgere, kan de tilbringe opptil seks måneder i landet. I løpet av denne tiden kan de reise fritt rundt i Storbritannia. Selv om Storbritannia består av fire konstituerende land, er det ingen indre grensekontroll. Dette betyr at reisende kan flytte mellom England, Skottland, Wales og Nord-Irland uten noen sjekker eller tilleggsskjemaer å fylle ut. Republikken Irland er et uavhengig land, så det er ikke dekket av UK ETA.

ETA er kun gyldig for Storbritannia. Innbyggere i Antigua og Barbuda som planlegger å besøke andre europeiske land, må slå opp de individuelle inngangskravene før de reiser.

Innbyggere i Antigua og Barbuda i Storbritannia

Siden Antigua og Barbuda er et Commonwealth-land, har det sterke bånd til Storbritannia. Det er rundt 4000 Antigua- og Barbuda-fødte innbyggere i Storbritannia . Dette kan virke som et lite antall, men selve Antigua og Barbuda har en befolkning på mindre enn 100 000 .

Innbyggere fra Antigua og Barbuda kommer ofte til Storbritannia for å besøke venner og familie, studere, dra på forretningsreiser eller ta en ferie. De mest populære reisemålene er store byer som London, og det er daglige direktefly mellom London og Antigua.