Din komplette guide til UK ETA for jordanske statsborgere

Fra februar 2024 må jordanske statsborgere som reiser til Storbritannia, ha en elektronisk reisetillatelse (ETA). Det erstatter det tidligere kravet, som er et standard besøksvisum.

ETA er en ny digital reisetillatelse som er obligatorisk for borgere fra land som kan besøke England, Wales, Skottland og Nord-Irland uten visum for korte reiser. Dette gjelder også innbyggerne i Jordan.

ETA vil forenkle reisen til Storbritannia for venner og familie til nesten 25 000 jordanere som bor i Storbritannia. Den forventes også å oppmuntre flere jordanere til å besøke Storbritannia for turisme, fritid, forretninger eller studier.

Denne guiden forklarer alt jordanske reisende trenger å vite om Storbritannias ETA: berettigelse, krav, søknadsprosess, forventninger til reisen og mer.

Start søknaden din

Reisende med pass fra følgende land kan søke:

 • Bahrain
 • Jordan
 • Kuwait
 • Oman
 • Qatar
 • Saudi-Arabia
 • De forente arabiske emirater

Hvis du for øyeblikket reiser til Storbritannia uten visum, trenger du ikke en britisk ETA før landet ditt er lagt til på listen ovenfor.

Søk nå

Hvorfor ETA ble innført i Storbritannia for jordanske statsborgere

Den britiske ETA har som mål å forbedre sikkerheten til den britiske grensen og gi myndighetene mer kontroll og tilsyn med enkeltpersoner som kommer inn i landet.

Systemet skal bidra til å forhindre ulovlig innvandring, hindre organiserte kriminelle syndikater og identifisere potensielle trusler mot rikets sikkerhet allerede før de ankommer britisk jord.

ETA er også utformet for å forbedre grensekontrollen og effektivisere immigrasjonsprosessen for forhåndsverifiserte reisende med lav risiko.

Fordeler med britisk ETA for jordanske statsborgere

ETA er et elektronisk dokument som gir forhåndskontrollerte borgere uten visum tillatelse til å reise til Storbritannia. Det er ikke et visum, så søkere kan hoppe over den kompliserte og langvarige anskaffelsesprosessen.

For jordanske statsborgere innebærer UK ETA blant annet følgende fordeler:

Rask og enkel prosess

Søknaden om britisk ETA er helt nettbasert og papirløs. Jordanske søkere kan fylle ut søknaden på under 20 minutter. De trenger heller ikke oppsøke konsulater eller visumkontorer for et personlig intervju eller for å sende inn dokumenter.

En ETA-søknad behandles vanligvis i løpet av tre dager. De reisende vil motta avgjørelsen, enten den er godkjent eller avslått, via e-postadressen de har oppgitt.

Hvis du får innvilget ETA, blir den knyttet til passet du søkte med, slik at du ikke trenger å skrive den ut.

Rimelig avgift

En britisk ETA-søknad koster 10 pund per stykk, noe som er betydelig lavere enn det britiske standardvisumet, som koster 115 pund per søknad.

Den kan også sammenlignes med tilsvarende digitale reisetillatelser i andre land.

For eksempel koster det amerikanske Electronic System for Travel Authorization (ESTA) 21 USD (17 £).

Australias elektroniske reisetillatelse (ETA) koster AU$20 (£10), mens Canadas elektroniske reisetillatelse (eTA) koster CA$7 (£4).

Når EUs kommende European Travel Information Authorization System (ETIAS) tas i bruk, vil det koste 7 euro (6 pund).

Lang gyldighetsperiode

De fleste digitale reisetillatelser er gyldige i ett til fem år, eller når passet de er knyttet til, utløper.

Den britiske ETA-en vil være gyldig for flere korte besøk i løpet av to år.

Dette er en betydelig forbedring i forhold til det vanlige besøksvisumet, som er gyldig for ett korttidsopphold på opptil seks måneder. Jordanere må søke om besøksvisum når de besøker Storbritannia.

Med UK ETA trenger reisende bare å søke om ETA annethvert år eller når passet utløper, avhengig av hva som kommer først, ikke hver gang de besøker Storbritannia.

Hvordan det britiske ETA-systemet vil påvirke jordanske borgere

Fra og med februar 2024 må jordanske statsborgere søke om og få en gyldig ETA før de reiser til Storbritannia.

Det er påkrevd uansett hvilket transportmiddel som brukes, enten du ankommer med fly, skip (f.eks. som en del av et cruise) eller over land, f.eks. gjennom jernbanetunnelen mellom Storbritannia og Frankrike.

En UK ETA er gyldig for følgende reiseformål:

 • Korttidsopphold i mindre enn seks måneder (180 dager) for turisme, kortkursstudier, besøk av venner og familie, og tillatte forretningsaktiviteter og medisinske behandlinger
 • Korttidsopphold i opptil tre måneder (90 dager) på Creative Worker-visumkonsesjonen
 • Transitt gjennom Storbritannia (dvs. bytte fly), uansett om de passerer gjennom britisk grensekontroll eller ikke

ETA-retningslinjer for jordanske statsborgere

For å være kvalifisert for en ETA må jordanere oppfylle følgende vilkår:

 • Du må være statsborger i et land som har visumfritak i Storbritannia. Jordan står på listen over land der innbyggerne trenger ETA for å reise til Storbritannia.
 • Ha et biometrisk pass gyldig i minst seks måneder utover den tiltenkte avreisedatoen fra Storbritannia.
 • Du har kun tenkt å oppholde deg, arbeide eller studere i Storbritannia i inntil seks måneder.
 • Ikke har et kriminelt rulleblad eller tidligere brudd på immigrasjonsloven i Storbritannia eller andre steder.

Alle reisende, inkludert barn og babyer, må ha en ETA før de reiser til Storbritannia. Foreldre og foresatte kan søke om en ETA på deres vegne.

Personer som tidligere har begått brudd på utlendingsloven, er straffedømt eller har vært fengslet i mer enn 12 måneder i Storbritannia eller andre steder, kan bli nektet ETA. Disse reisende bør vurdere å skaffe seg et britisk visum i stedet.

Jordanske statsborgere som planlegger å oppholde seg i Storbritannia i mer enn seks måneder eller å jobbe, trenger fortsatt et passende britisk visum. Det nye ETA-systemet påvirker ikke disse reisende. Den britiske visumsøknaden og -behandlingen vil også forbli uendret.

Krav til britisk ETA for jordanske statsborgere

Jordanere som er kvalifisert for en britisk ETA, må oppfylle følgende søknadskrav:

 • Et gyldig biometrisk pass utstedt av Jordan, hvis borgere ikke trenger visum for å reise til Storbritannia på korte turer.
 • Et nylig digitalt passbilde
 • En gyldig e-postadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmåte, for eksempel kreditt- eller debetkort, Apple Pay eller Google Pay.

Søker om UK ETA for jordanske statsborgere

Jordanske statsborgere kan søke om britisk ETA via britiske myndigheters offisielle nettside eller app.

Den britiske ETA-søknadsprosessen er helt nettbasert og papirløs, så det er ikke nødvendig å besøke konsulater eller visumkontorer. Det tar bare noen få minutter å fullføre når alle nødvendige dokumenter og opplysninger er klare.

Nedenfor finner du en trinnvis veiledning i hvordan jordanere kan søke om ETA.

1. Last opp eller ta et bilde av passet du skal bruke for å reise til Storbritannia.

Sørg for at du inkluderer bildet og de to linjene med tall og bokstaver nederst.

2. Last opp et nytt passfoto eller ta et bilde med enhetens kamera.

Bildene skal lagres som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Barn på ni år og yngre trenger ikke å laste opp et passbilde.

3. Fyll ut all nødvendig informasjon.

Disse inkluderer personlig informasjon (dvs. navn, fødselsdato), passdetaljer, ansettelsesdetaljer, hjemmeadresse og kontaktinformasjon.

4. Svar på spørsmål om sikkerhet og berettigelse.

I likhet med alle andre besøkende i Storbritannia må jordanske ETA-søkere oppgi sannferdig informasjon om strafferegister, tidligere innvandringsforbrytelser og eventuell tilknytning til eller medlemskap i ulovlige grupper eller organisasjoner.

5. Betal for den britiske ETA-søknaden på nettet.

En UK ETA-søknad koster £10 hver. For å sende inn søknaden må du betale gebyret på nettet med et kreditt- eller debetkort, Apple Pay eller Google Pay.

Etter å ha fylt ut den britiske ETA-søknaden på nettet, vil reisende motta en bekreftelse via e-posten de har oppgitt.

Tips om hvordan jordanske statsborgere kan søke om ETA i Storbritannia

Det er enkelt å søke om ETA, men det er fortsatt rom for feil. For å unngå vanlige feil, følg disse retningslinjene for en rask og effektiv UK ETA online søknad.

 • Gi eller ta klare bilder av høy kvalitet av passet ditt og deg selv. Sørg for at bildene er i samsvar med spesifikasjonene for passfoto og er i full farge uten filtre eller effekter.
 • Sørg for at du oppgir riktige data. Hvis du oppgir falske eller uriktige opplysninger, eller til og med holder tilbake informasjon, kan det føre til forsinkelser eller avslag på søknaden din.
 • Sjekk på forhånd om nettbetalingsmetoden din fungerer og om du har nok midler til å betale for søknaden online.
 • Gå gjennom og dobbeltsjekk opplysningene du har oppgitt i ETA-søknaden før du sender den inn.

Etter å ha sendt inn den britiske ETA-søknaden kan reisende ikke lenger endre eller trekke den tilbake. Skulle jordanske reisende ha behov for å korrigere enkle feil i ETA-søknaden, kan de raskt gjøre dette ved å sende inn søknaden på nytt og betale gebyret på nytt.

Behandling og mottak av ETA for jordanske statsborgere

Når en britisk ETA-søknad er sendt inn på nettet, vil systemet kryssverifisere opplysningene mot flere sikkerhetsdatabaser i Storbritannia og resten av verden for å sjekke om søkeren er kvalifisert for en ETA.

Søkere får vanligvis svar på ETA-søknaden sin via e-postadressen de har oppgitt, innen tre dager (72 timer).

Mange reisende får svar i løpet av få timer etter at de har sendt inn søknaden. Det kan likevel ta mer enn tre dager før noen søknader mottas vedtak.

Jordanske statsborgere anbefales å søke om en britisk ETA før de bestiller reisen til Storbritannia for å unngå forsinkelser eller andre problemer.

Hvis en ETA-søknad avslås, kan søkeren velge å fylle ut et nytt ETA-søknadsskjema og betale gebyret på nytt. Dette anbefales imidlertid bare hvis de kan fastslå årsaken til det opprinnelige avslaget og ta tak i den før de gjør det.

Et avslag på ETA betyr ikke at søkeren forbys å reise til Storbritannia. Alternativet til britisk ETA er et passende britisk visum: standard besøksvisum, midlertidig arbeidsvisum eller transittvisum.

Det er imidlertid en mer komplisert og langvarig prosedyre å få visum, så besøkende må tilpasse reiseplanene sine deretter.

Reiser med en ETA fra Storbritannia

En UK ETA er digitalt knyttet til en persons pass. Det er gyldig i to år, og tillater flere korte besøk på opptil seks måneder per besøk.

Reisende fra Jordan må søke om en ny ETA etter to år eller når passet utløper, avhengig av hva som kommer først, for fortsatt å kunne reise til Storbritannia.

Avreise til Storbritannia

Siden det er et elektronisk dokument, trenger ikke jordanske besøkende å ta med en fysisk kopi av ETA. De kan likevel skrive den ut og ta med seg en papirkopi, eller være forberedt på å vise e-postmeldingen om ETA-beslutningen i innboksen hvis det skulle oppstå ekstraordinære omstendigheter.

Reisende med flere pass må sørge for å reise til Storbritannia med det passet som ble brukt i søknaden.

Før ombordstigning på fly, skip eller tog skanner flyselskapene passene for å sjekke om de reisende har den nødvendige reisetillatelsen. Flyselskapene tillater kun ombordstigning for jordanske reisende som kan fremvise en godkjent britisk ETA eller visum.

De som fortsatt venter på svar på sine ETA-søknader, får heller ikke lov til å gå om bord.

Ankommer Storbritannia

En ETA garanterer ikke inn reise til Storbritannia. Ved ankomst må jordanske statsborgere med en godkjent britisk ETA fortsatt levere identitetsdokumentene sine til UK Border Force eller gå gjennom en elektronisk passport (eGate), hvis dette er tilgjengelig.

Vær forberedt på å fremlegge bevis på videre reise på forespørsel. Dette innebærer vanligvis at du må fremvise en utreisebillett fra Storbritannia innen seks måneder etter ankomst.

Hvis jordanske reisende blir bedt om det, må de også bevise at de har nok penger til å forsørge seg selv under hele oppholdet i Storbritannia og på hjemreisen.

Reisende med gyldig ETA kan likevel bli nektet innreise til Storbritannia hvis de ikke består en grensekontroll eller oppfyller andre innreisevilkår.

Når jordanske statsborgere med gyldig ETA har passert grensen, kan de fritt reise mellom Storbritannias fire delstater: England, Skottland, Wales og Nord-Irland.

Jordanske besøkende kan bruke alle transportmidler i Storbritannia, som tog, ferger og lokale flyvninger. Før de går ombord på en ferge eller et internt fly i Storbritannia, trenger de bare å fremvise en ID, vanligvis et pass eller førerkort.

Viktig merknad: UK ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europeiske land.

En britisk ETA tillater ikke innreise til Irland og andre europeiske land. Storbritannia er ikke medlem av Den europeiske union (EU) eller Schengen-samarbeidet.

Jordanske statsborgere som planlegger å reise til andre land i Irland eller Europa, må forhøre seg om innreisekravene på reisemålet og forsikre seg om at de oppfyller dem før de bestiller reisen.

Hvis jordanere trenger visum for å besøke andre europeiske land, må de søke om visum før de forlater Jordan.

Reisende kan finne mer informasjon på UK ETA FAQ-siden.