Storbritannia erstatter eGates med ansiktsgjenkjenningsteknologi på flyplasser

| januar 3, 2024
Storbritannia erstatter eGates med ansiktsgjenkjenningsteknologi på flyplasser

Snart ville reisende ikke trenge pass, kun en ansiktsskanning, når de reiste til Storbritannia (Storbritannia).

Den britiske regjeringen planlegger å implementere ansiktsgjenkjenningsteknologi ved sine grenser, etter eksempler satt av Dubai og Australia.

UK Border Force Agencys generaldirektør Phil Douglas foreslo å eliminere behovet for pass etter sin erfaring i Australia.

«Jeg måtte søke om en elektronisk reiseautorisasjon på forhånd og brukte smarttelefonen min til å lese brikken i passet mitt. Det sendte bildet av meg i brikken til australske myndigheter,» sa Douglas til The Times .

Han delte videre. «Da jeg ankom Australia, trengte jeg ikke engang å ta passet ut av vesken. Det er et veldig interessant konsept.»

Bortsett fra Australia og Dubai, bruker Frankfurt lufthavn i Tyskland og Singapores Changi Airport også biometri, som fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenningsskanninger, for automatisert autentisering og kontaktløs reise.

Overgang til det nyere eGates-systemet

Douglas sa at målet var å lage en «intelligent grense» som brukte «mye mer friksjonsfri ansiktsgjenkjenning» enn Storbritannia for øyeblikket gjør med sitt nåværende elektroniske passport- system (eGates).

Border Force skal gjennomføre forsøk på britiske flyplasser senere i 2024 og tillate passfri reise ved å oppgradere eGates-systemet.

Ny state-of-the-art teknologi vil identifisere passasjerer som ankommer Storbritannia gjennom ansiktsgjenkjenning, og eliminerer behovet for å presentere passene.

Dersom forsøkene lykkes, vil regjeringen gå videre med en anskaffelsesprosess for å innføre systemet på landsbasis.

Douglas har tidligere uttrykt sin visjon om «helt friksjonsfrie grenser» i februar 2023. Han antydet at papirpasset stort sett ble overflødig.

Under Airlines 2023-konferansen i november delte Douglas at Border Force-byrået allerede er ute etter å skaffe ny generasjon eGates .

Han snakket om å ikke trenge pass eller passpulter, og en persons biometri vil være alt som kreves for å reise.»

Kontaktløse reiser og UK ETA

Storbritannias trekk mot «friksjonsfri reise» faller sammen med den kontinuerlige utrullingen av Storbritannias elektroniske reiseautorisasjon (ETA).

Den nye digitale reisetillatelsen er obligatorisk kun for utlendinger som ikke trenger visum for korte besøk og transitt til Storbritannia.

Visumfritatte utlendinger er borgere av land som nyter visumfritaksstatus, inkludert EU-borgere.

Hver UK ETA-søknad koster £10, en liten avgift sammenlignet med andre lignende reisetillatelser pålagt av andre land.

Visumfrie reisende må søke om digital reisetillatelse minst tre dager før flyreisen.

Når den er godkjent, vil ETA være knyttet til en persons pass. Dette gjør dem i stand til å bruke Storbritannias nåværende eGates-system for raskere immigrasjonsbehandling ved grensen.

Ordningen er allerede operativ for Qatar-borgere. Det vil snart utvides til statsborgere fra Bahrain, Kuwait, Oman, De forente arabiske emirater (UAE), Saudi-Arabia og Jordan i februar 2024.

Innen utgangen av 2024 må alle visumfrie reisende ha en ETA når de reiser til Storbritannia.

Beveg deg mot digitale grenser

Personer som har britisk og irsk pass trenger ikke å søke om en britisk ETA. Imidlertid er biometrien deres allerede samlet inn som en del av passsøknadsprosessen.

Dette kan også gjelde for personer som søker om britisk visum og de med immigrasjonsstatus, inkludert forhåndsoppgjort og bosatt status under EUs oppgjørsordning (EUSS).

Data samlet inn gjennom pass, visum, ETA-søknader og overgangen til digitale registreringer av immigrasjonsstatus eller et eVisa gir myndighetene mer kontroll og tilsyn med enkeltpersoner som kommer inn i landet.

Douglas sa: «Vi vil vite mye mer informasjon om mennesker på forhånd. Vi vil vite om de har vært i Storbritannia før. Vi vil vite hva deres overholdelse av immigrasjonslover er.

«Og vi vil vite om det er noen registreringer av dem på sikkerhetssystemene våre. Så det vil være noen mennesker som ikke kommer på flyet,» la han til.

Storbritannias nåværende eGates-system

Med Storbritannias nåværende eGates-system må reisende ha et biometrisk pass eller et som har et kameralignende symbol på omslaget.

Passets brikke lagrer innehaverens detaljer som navn, fødselsdato, kjønn, nasjonalitet, bilde og landet som utstedte passet.

Den kan også inneholde reise- og visuminformasjon og biometri som ansiktsgjenkjenning eller irisskanning. Snart kan den også lagre fingeravtrykk.

eGate skanner passbildet og informasjonssiden og tar deretter et nytt bilde av innehaveren for å sjekke om de stemmer overens.

Hvis alt er i orden, åpnes eGate automatisk. Skulle det være et problem, behandler en immigrasjonsoffiser saken personlig.

Barn under 10 år må fullføre passsjekker personlig. De i alderen 10 til 17 kan bruke eGates når de er i følge med en voksen.

UK e-gates var opprinnelig for britiske og EU-borgere, men er nå tilgjengelig for reisende fra Canada, Island, Japan, New Zealand, USA, Australia og andre land.

Det er for tiden over 270 e-gates på 15 britiske flyplasser og jernbanestasjoner som vil kreve utskifting. Tjenestemenn forventer at den nye ansiktsgjenkjenningsteknologien blir raskere og sikrere.