EVisa vil erstatte Storbritannias immigrasjonsstatus innen 2024

| november 22, 2023
EVisa vil erstatte Storbritannias immigrasjonsstatus innen 2024

Storbritannia (Storbritannia) utvikler et fullstendig digitalt immigrasjonssystem, faser ut fysiske immigrasjonsdokumenter og erstatter dem med digitale immigrasjonsstatuser eller elektroniske visum (eVisa).

Fysiske immigrasjonsdokumenter er biometriske oppholdstillatelser (BRP) og biometriske oppholdskort (BRC). Den inkluderer også alle passpåtegninger, for eksempel stempler med vått blekk og vignettklistremerker som beviser en persons innreisegodkjenning og tillatelse til å reise inn eller forbli i landet.

Gjennom hele 2024 vil UK Visas and Immigration (UKVI), en avdeling av det britiske innenrikskontoret, kontakte berørte immigrasjonsstatusinnehavere, som fagarbeidere, forsørgede og studenter, for å registrere seg for en UKVI-konto og bytte til eVisa .

Et BRC, også kalt et UK Residence Card, er ikke lenger gyldig for å bevise ens rett til å bo, arbeide eller leie i landet. Alle BRPer vil utløpe 31. desember 2024 eller før, selv om migranters immigrasjonsstatus tillater dem å bli i landet.

Fra 1. januar 2025 vil UKVI ikke lenger utstede fysisk bevis på en migrants immigrasjonsstatus og vil i stedet utstede eVisa.

Fordeler med et eVisa og et enhetlig system

Et eVisa er en online oversikt over en persons immigrasjonsstatus og betingelsene for tillatelse til å reise inn eller oppholde seg i Storbritannia.

Å bytte til et eVisa vil ikke påvirke ens nåværende immigrasjonsstatus eller endre betingelsene for en persons tillatelser.

Alle migranter i Storbritannia må bruke sin UKVI-konto for å få tilgang til og bevise sin immigrasjonsstatus. En UKVI-konto er gratis, så man trenger ikke å betale for å registrere seg eller opprette en konto.

Med en UKVI-konto vil migranter kunne gjøre følgende mer effektivt:

  • Oppdater personlige opplysninger, for eksempel kontakt- og passinformasjon
  • Del relevant informasjon sikkert med tredjeparter som arbeidsgivere, utleiere og banker for å bevise at de kan jobbe, leie og åpne en bankkonto i landet.

For å dele en migrants status trenger UKVI-kontoinnehaveren bare å be om en kode og dele den med arbeidsgivere, utleiere eller banker.

Koden lar tredjeparter få tilgang til en persons immigrasjonsstatus midlertidig. Hver gang en UKVI-kontoinnehaver ber om en kode, vil den være unik og vil kun være gyldig i en bestemt periode.

I motsetning til et fysisk dokument, er et eVisa sikrere, med null sjanse for å bli stjålet eller tuklet med.

Det eliminerer også utvidede ventetider ved innhenting av det fysiske dokumentet etter at avgjørelsen om en migrants søknad er gitt.

Å ha et eVisa kan imidlertid kreve at innehavere oppgir biometrisk informasjon personlig.

Siden et eVisa er et elektronisk dokument, trenger ikke migranter å ha med seg fysiske dokumenter bortsett fra passet når de reiser. Det vil være raskere og enklere å bevise deres immigrasjonsstatus ved grensen til Storbritannia.

Digital immigrasjonsstatus og reisetillatelse

Et eVisa er ikke et helt nytt konsept i Storbritannia. Det eksisterer allerede i form av enkeltpersoner som har deltatt i EU Settlement Scheme (EUSS).

EUSS er et system der borgere av Den europeiske union (EU), Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) og sveitsiske statsborgere og deres familiemedlemmer kan være kvalifisert for immigrasjonsstatus, slik at de kan forbli i Storbritannia etter deres utreise fra EU .

Bygge på suksessen, planlegger Storbritannia å transformere immigrasjonssystemet, og tilby en omfattende løsning for enkeltpersoner som søker innreise i landet, så vel som for bedrifter og utdanningsinstitusjoner.

Den nye immigrasjonsplanen er en av de vesentlige aspektene ved Nationality and Borders Act 2022 , sammen med introduksjonen av den nye elektroniske reisetillatelsen (ETA) for utenlandske statsborgere som ikke trenger visum for å reise inn i Storbritannia.

ETA-implementeringen er allerede i gang, og Qataris bruker allerede den nye digitale reisetillatelsen når de reiser til Storbritannia.

Innbyggere fra andre medlemmer av Gulf Cooperation Council (GCC) vil snart bruke sin ETA når de passerer grensekontroll.

Regjeringen har samarbeidet aktivt med globale flyselskaper, maritime selskaper og jernbaneleverandører, som spiller en viktig rolle i vellykket implementering av systemet.

Innen 2024 vil alle reisende som for øyeblikket ikke trenger visum for korte opphold og transitt gjennom Storbritannia trenge en ETA før de får lov til å komme inn i landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *