UK ETA for Paraguayan Citizens: A Traveller's Guide

Innføringen av Storbritannias nye ETA-system vil påvirke paraguayanske reisende. Dette systemet, som vil bli implementert innen år 2024, erstatter det nåværende visumfritaksprogrammet og forplikter reisende til å søke om en ETA før de begynner reisen. I denne guiden lærer du hvordan ETA-systemet fungerer, hvordan du søker om en ETA og hva du kan forvente når du reiser til Storbritannia.

Hva er UK ETA for paraguayanske statsborgere?

Det nye ETA-programmet introduseres som en del av en bredere britisk regjeringsplan for å digitalisere grensene til landet. ETA, eller elektronisk reiseautorisasjon, er en erstatning for det nåværende systemet med visumfritak. Selv om det er det første digitale reisetillatelsesprogrammet som skal brukes i Storbritannia, kan erfarne reisende kanskje allerede være kjent med lignende systemer. ETA er basert på programmer som den kanadiske ETA eller USAs ESTA. Det gir regjeringen sterkere tilsyn med folk som kommer inn i landet, noe som gir mulighet for mer grensekontroll og større sikkerhet.

ETA er ikke en form for visum. I stedet er det en digital reisetillatelse. Reisende som får utstedt en ETA vil ha tillatelse til å reise inn i Storbritannia og bli der i opptil seks måneder. Visumsystemet vil forbli på plass for reisende som ikke er dekket av ETA-programmet.

Hvordan vil paraguayanske reisende bli påvirket?

Storbritannia opprettholder visumfritaksordninger med 92 land . Paraguay er på denne listen, noe som betyr at for øyeblikket kan innehavere av et paraguayansk pass reise inn i Storbritannia uten behov for flere dokumenter. Dette vil endre seg med innføringen av ETA-systemet. Før de begynner reisen, må disse reisende søke om en britisk ETA for paraguayanske statsborgere.

Det er mange forskjellige grunner til at paraguayanere velger å komme til Storbritannia, inkludert:

• Turisme
• Jobb reiser
• Studieløp
• Besøke venner og familie
• Medisinsk behandling

Uansett hvorfor de reiser, vil alle søkere bruke samme søknadsskjema, som er «one size fits all». ETA gir søkere tillatelse til å tilbringe opptil seks måneder i Storbritannia. De kan ikke jobbe mens de er i landet.

Noen paraguayanere reiser av andre grunner. De planlegger kanskje å bo permanent i Storbritannia, jobbe der (enten midlertidig eller permanent) eller tilbringe mer enn seks måneder i landet. I dette tilfellet må de søke om visum. Dette er sant i dag og vil forbli uendret ved innføringen av ETA-systemet.

Hvordan vil paraguayanske reisende bli påvirket?

Før de reiser til Storbritannia, må paraguayanere fylle ut ETA- søknadsskjemaet . Dette er kun tilgjengelig på nett. Fordi ETA-systemet er helt digitalt, vil offline alternativer ikke bli gjort tilgjengelig. Som en del av søknadsprosessen må søkere betale et gebyr. Igjen, dette kan gjøres online.

Noen detaljer knyttet til kravene for ETA-applikasjonen er utgitt. Denne informasjonen er ikke ferdigstilt og kan endres etter hvert som systemet introduseres. Likevel gir det besøkende en idé om hva de trenger for å forberede seg til søknaden. Noen av kravene inkluderer følgende:

• Et gyldig biometrisk pass utstedt av et av landene på kvalifikasjonslisten.
• Et nylig digitalt passbilde.
• Personlig informasjon. Dette vil inkludere data som fødselsdato, ansettelsesinformasjon, kontaktinformasjon osv.
• Formålet med den reisendes besøk til Storbritannia.
• Detaljer om den planlagte reisen til Storbritannia, for eksempel adresse mens du er i landet.
• Et debet- eller kredittkort for ETA-søknadsgebyret.
• Avsløring av kriminalitet, tidligere immigrasjonslovbrudd og medlemskap (tidligere eller nåværende) av forbudte grupper eller organisasjoner.

Det siste punktet er inkludert fordi et av målene med ETA-systemet er å forbedre Storbritannias sikkerhetssystemer. Søkere som anses å utgjøre en risiko for sikkerheten til Storbritannia eller dets borgere vil få avslag på søknaden.

Søknadsskjemaet må fylles ut korrekt, og gebyret må være betalt i sin helhet før en søknad kan begynne å behandles.

Behandler UK ETA for paraguayanske statsborgere

I andre land med digitale reisetillatelsessystemer har transportører generelt tatt i bruk den godkjente tillatelsen som et vilkår for transport. Denne presedensen antyder at det samme vil skje i Storbritannia, og reisende vil ikke kunne reise uten en godkjent britisk ETA for paraguayanske statsborgere. Ombordstigning kan nektes passasjerer som ikke kan vise sin ETA på avgangsflyplassen.

Reisende må derfor søke om ETA med nok tid til at den kan behandles og godkjennes før de begynner reisen. ETA forventes å ta opptil 72 timer før den er ferdig behandlet.

En nektet ETA forbyr ikke nødvendigvis søkeren å reise inn i Storbritannia. Søkere hvis innledende ETA-søknader blir avslått, kan velge å klage på avgjørelsen. Hvis anken deres også avvises, kan de søke om visum i stedet. Dette blir en lengre og mer komplisert prosess.

Reise med Storbritannias ETA for paraguayanske statsborgere

En paraguayaner som får utstedt en ETA kan tilbringe opptil seks måneder i Storbritannia. De kan melde seg på et studium mens de er der, men de har ikke lov til å jobbe. De kan reise fritt mellom de fire konstituerende landene i Storbritannia, som er England, Wales, Skottland og Nord-Irland. Den uavhengige republikken Irland har sine egne innreisekrav, og ETA er ikke et gyldig reisedokument der.

Paraguayanere som ønsker å besøke andre land mens de er i Europa, må slå opp de relevante opptakskravene. Storbritannia er ikke en del av Schengen felles reisesone, og ETA har ingen gyldighet i noen andre EU-land. Den europeiske union er for tiden i ferd med å innføre sin egen digitale reisetillatelse, kjent som ETIAS.

Mange paraguayanske statsborgere har dobbelt statsborgerskap med europeiske land som Italia, Spania eller Tyskland på grunn av deres aner. Disse reisende må også gjennom ETA-applikasjonssystemet. Siden Storbritannia ikke lenger er medlem av EU, har ikke innehavere av europeiske pass lenger bevegelsesfriheten til å reise inn.