Guide til New UK ETA for Belizean Citizens Traveling

Storbritannia endrer sine reiseregler for de som reiser inn i landet etter 2024. Dette betyr at belizanske borgere som reiser til Storbritannia snart må søke om en ETA før de drar av gårde. Denne nye tillatelsesordningen inkluderer en kort nettapplikasjon som kan fullføres i ukene eller dagene før avreise. Denne guiden forklarer hvordan den nye britiske ETA-en vil påvirke borgere fra Belize som ønsker å reise til Storbritannia, samt hvordan man får denne nye reisetillatelsen.

Hva er UK ETA for Belizean Citizens

Storbritannias nye ETA er en nettbasert tillatelsesordning som kontrollerer reisende før de ankommer landet. ETA er ikke et visum, og beliziske statsborgere trenger ikke å sende inn en standard visumsøknad. Ved å avgjøre om en person er kvalifisert til å reise til Storbritannia, fungerer det britiske ETA-programmet på samme måte som en visumfritak. For de som er kjent med reiser fra Belize til USA, har den til hensikt å speile ESTA-systemet (Electronic System for Travel Authorization).

ETA ble kunngjort som en del av en bred endring av Storbritannias immigrasjonsregler. For strømlinjeformet tilgang ved landing, tar dette sikte på å fullstendig digitalisere innreiseprosessen med eGates. For belizeanere skaper dette en ekstra nettbasert søknadsprosess som ikke eksisterte tidligere. Det vil bli normen etter 2024, når alle belizeanere må følge disse reglene.

Belizeanere er ikke alene om å søke om en ETA. På verdensbasis er det 92 land som for øyeblikket ikke krever visum for å reise inn i Storbritannia, og alle må nå søke om en ETA. Disse inkluderer andre Commonwealth-riker, som Bahamas og Canada, samt Antigua og Barbuda. ETA gjelder spesielt for de som besøker landet som turist eller andre slike korte opphold, som for eksempel forretningsreiser, legebesøk og familiegjenforeninger. Opphold over 180 dager, eller de som begynner å jobbe i Storbritannia, må søke om et standardvisum i stedet for en ETA.

Hvordan vil det nye ETA-systemet påvirke beliziske borgere?

UK ETA for Belizean Citizens vil legge til ett ekstra trinn til reiseprosessen. I likhet med andre Commonwealth-riker kan beliziske statsborgere reise visumfritt til Storbritannia. Så lenge de ikke planlegger å ta på seg en jobb og kan forsørge seg selv under oppholdet, er det få adgangsbegrensninger for beliziske turister (eller andre rekreasjonsbesøkende). Men mens dette tidligere betydde at et pass ville være tilstrekkelig, må borgere nå søke om en britisk ETA før de kan reise fra Belize til Storbritannia.

Den nye britiske ETA for belizanske borgere er obligatorisk. Unnlatelse av å søke om en ETA vil føre til at personen blir nektet adgang til landet og til og med potensielt flagget. Dette kan føre til ytterligere immigrasjonsproblemer ved fremtidige besøk. For å sikre lovlig innreise til landet, søk om en UK ETA online.

Søker om en britisk ETA for beliziske statsborgere

ETA-systemet er fortsatt under ferdigstillelse, men det grunnleggende om hvem, hvor og hvordan man søker er annonsert. De som for øyeblikket er kvalifisert for en ETA inkluderer alle 92 visumfrie land, inkludert Belize. En liste over krav er også utgitt. Dette kan endres inntil ETA er live, men det gir det grunnleggende om hva som kan forventes under søknadsprosessen.

For å komme i gang må belizanske statsborgere søke om en ETA på nettet . Dette systemet er helt digitalt, uten behov for papir eller postdokumenter. Det betyr at det ikke er nødvendig å besøke et konsulat, ambassade eller visumsenter. For å fullføre søknaden må søkeren sende inn følgende:

• Et gyldig biometrisk pass utstedt av et kvalifisert land, som Belize.
• Et nylig digitalt passbilde.
• Personopplysninger, inkludert fullt navn, fødselsdato, yrke og kontaktinformasjon.
• Formålet med og detaljene for reiser i Storbritannia, inkludert informasjon om fly og overnatting.
• Et kreditt- eller debetkort for å betale ETA-søknadsgebyret.

Søknadsprosessen er anslått å ta ikke mer enn ti minutter å fullføre. Belizeanske søkere vil også bli bedt om å fylle ut et elektronisk skjema. Dette inkluderer et avsløringsskjema om kriminell historie og innvandringslovbrudd. Søkeren må også bekrefte om de er – eller noen gang har vært – medlem av en forbudt gruppe eller organisasjon. Disse viktige sikkerhetsspørsmålene må besvares sannferdig for risiko for rettsforfølgelse. Søkere som ikke oppfyller sikkerhetskravene vil bli nektet adgang.

Hvordan en britisk ETA for belizeanere behandles

ETA-søknaden vil bli sendt inn for behandling etter betaling av et ikke-refunderbart gebyr. Ved betaling vil søkeren motta en e-postbekreftelse angående innleveringen. Deretter starter behandlingstiden, med forventet behandlingstid innen 72 timer. En annen bekreftelses-e-post vil bli sendt for å bekrefte at søkeren har en ETA for innreise til Storbritannia.

Ettersom en godkjent ETA er obligatorisk for reiser, må belizeanere søke med nok tid før den tiltenkte reisedatoen. Dette for at søknaden deres skal kunne behandles og godkjennes. Hvis en ETA blir avvist, kan søkeren kunne klage på avgjørelsen eller søke om standardvisum. Besøkende med en kriminell historie, for eksempel, må gjennom standard visumprosessen.

Alle kvalifiserte reisende som kommer inn i Storbritannia trenger en ETA, uansett hvor de reiser fra. Belizeanere som reiser innenfor Europa og kommer inn i Storbritannia via Irland eller Frankrike, for eksempel, må søke om en ETA. Siden prosessen er helt digital, kan dette gjøres når som helst før du reiser til Storbritannia, forutsatt at det er god tid.

Uavhengig av hvordan britiske reisende kommer inn i landet, må en godkjent ETA presenteres ved grensen og ofte fra avreiselandet. Transportører vil bli forventet å screene passasjerer for ETA ved ombordstigning som en betingelse for transport. Unnlatelse av å fremvise gyldig ETA på en flyplass, havn eller annen slik stasjon, kan føre til at passasjeren blir nektet ombordstigning. Ved ankomst til Storbritannia må passasjeren nok en gang fremlegge bevis på en gyldig ETA knyttet til sitt biometriske pass.

Reise med UK ETA for Belizean Citizens

En UK ETA er gyldig på tvers av Storbritannias fire land, og lar belizeanere reise til England, Skottland, Wales og Nord-Irland. Det er ikke behov for ytterligere papirarbeid eller tillatelser for å reise over disse britiske øyer. For de som krysser inn i Republikken Irland i stedet for Nord-Irland, kreves et gyldig EU Schengen-sone-visum. Mer informasjon finner du på den britiske FAQ- siden.

Belizeanere i Storbritannia

Belizeanere får visumfri reise i Storbritannia som medlemmer av Commonwealth of Nations. Med en befolkning på over 400 000, har alle kvalifiserte belizeanere rett til å besøke Storbritannia av turisme og andre ikke-arbeidsrelaterte årsaker. Selv om det ikke er direktefly, gir forbindelser i Mexico og USA tilgang til alle Storbritannias store flyplasser.