Din komplette guide til UK ETA for mikronesiske statsborgere

Hvis du har planer om å besøke Storbritannia fra 2024 og utover, må du vite om det innkommende UK Electronic Travel Authorization-systemet. Reisende som for øyeblikket kvalifiserer for visumfritaksprogrammet, må søke om en ETA før de går ombord på et fly på vei til Storbritannia. Denne guiden forklarer hvordan den nye britiske ETA vil påvirke folk som reiser fra Mikronesia og ønsker å besøke Storbritannia. Den gir også råd om hvordan du kan få britiske ETA for mikronesiske statsborgere.

Hva er UK ETA for mikronesiske statsborgere?

Det nye britiske ETA-systemet er en nøkkelkomponent i den britiske regjeringens plan for å skape verdens mest effektive system for lovlig immigrasjon og grensekontroll. Det digitale systemet skal på plass innen utgangen av 2024 og vil følge samme prinsipper som ETA-programmet i Canada og amerikanske ESTA. UK ETA er ikke det samme som visum. Med en mye enklere søknadsprosess fungerer ETA som en digital tillatelse. Det gir besøkende fra utlandet tillatelse til å reise inn i Storbritannia.

Det er for tiden 92 land som ikke krever visum for innreise til Storbritannia. Reisende fra disse landene kan søke om ETA i Storbritannia hvis de planlegger å besøke landet i mindre enn seks måneder. Besøkende som reiser på ETA kan ikke jobbe mens de er i landet. Gyldige grunner for å besøke under programmet inkluderer turisme, studiekurs, besøke familie/venner, reise for medisinske behandlinger eller reise inn i Storbritannia for forretningsformål.

Hva betyr dette nye systemet for mikronesiske borgere?

Mikronesia er et av 92 land rundt om i verden som er en del av det nåværende visumfritaksprogrammet for Storbritannia. Mikronesiske passinnehavere har kunnet reise til Storbritannia uten visum. Dette vil fortsatt være tilfelle, men de må nå søke om UK ETA hvis de ønsker å reise inn i Storbritannia.

Med en gyldig britisk ETA kan mikronesiske statsborgere reise inn i Storbritannia for opphold på opptil seks måneder. Selv om de ikke vil være kvalifisert til å jobbe, kan de melde seg på studiekurs. Mikronesiske statsborgere som ønsker å tilbringe lengre tid i Storbritannia eller som ønsker å jobbe i landet, må søke om visum separat.

Slik søker du om UK ETA for mikronesiske statsborgere

Ikke all informasjon om den nye britiske ETA-en er ferdigstilt ennå, men regjeringen har gitt ut informasjon om ETA-kvalifisering . Statsborgere fra de 92 landene som for tiden er med i visumfritaksprogrammet, må søke om en ETA, og Mikronesia er et av disse landene.

En liste over ETA-krav er publisert, men kan endres før informasjon om systemet er ferdigstilt. Denne listen gir informasjon om hva ETA-søkere kan forvente ut av prosessen.

Innbyggere i Mikronesia må fylle ut ETA-søknaden online. Systemet er kun digitalt. Det er ingen papirbaserte alternativer tilgjengelig. Reisende bør ha alle nødvendige data klare før de fyller ut skjemaet. Denne informasjonen inkluderer:

• Et nylig digitalt passbilde.
• Et gyldig biometrisk pass som er utstedt av et land på listen.
• Personopplysninger som inkluderer kontaktinformasjon, fødselsdato og detaljer om ansettelse osv.
• Et debet-/kredittkort for å betale søknadsgebyret for UK ETA.
• Årsaken til den reisendes besøk til Storbritannia.
• Detaljer om reisen, inkludert en adresse mens du er i Storbritannia.

Søkere fra Mikronesia vil bli bedt om å gi informasjon om deres fortid. Dette inkluderer avsløring av tidligere kriminalitet eller tidligere medlemskap i en forbudt organisasjon/gruppe. De må også avsløre om de har begått tidligere immigrasjonslovbrudd. Disse dataene vil bli brukt av immigrasjonstjenestemenn for å avgjøre om søkeren skal utpekes som en sikkerhetsrisiko for Storbritannia. Alle søkere som anses å være en fare for sikkerheten til innbyggerne i Storbritannia vil få avslag på søknaden.

Hvordan behandles UK ETA for mikronesiske statsborgere?

Alle ETA-søkere må betale et ikke-refunderbart gebyr i form av kreditt- eller debetkort før søknaden deres kan behandles. Når søknaden er ferdigstilt og gebyret er betalt, starter behandlingstiden. ETA-behandling kan ta opptil 72 timer.

Reisende fra Mikronesia må ha sin ETA godkjent før de kan reise inn i Storbritannia. Søknader må sendes inn tidlig nok til å tillate behandling før reisen. Hvis en søkers ETA blir avvist, kan vedkommende kanskje klage på avgjørelsen eller søke om visum. Denne prosessen er mye lengre.

Alle reisende som kommer fra Mikronesia til Storbritannia vil kreve en ETA uavhengig av hvilken type reise de planlegger. Det kreves enten den reisende ankommer Storbritannia med fly, tog, bil eller ferge. Av denne grunn bør reisende sørge for at deres ETA er godkjent før de starter reisen til Storbritannia.

Alle transportører forventes å sørge for at reisende har en ETA som betingelse for transporten. Mikronesiske statsborgere som skal til Storbritannia må vise sin godkjente ETA når de ankommer flyplassen, stasjonen eller havnen. Unnlatelse av å vise en ETA kan anses som grunn til å nekte ombordstigning. Når en reisende ankommer Storbritannia, må de igjen vise en godkjent ETA som er knyttet til deres biometriske pass.

Reise med UK ETA for mikronesiske statsborgere

De konstituerende landene i Storbritannia er England, Wales, Skottland og Nord-Irland. Å ha en gyldig britisk ETA gir mikronesiske borgere total bevegelsesfrihet mellom disse konstituerende landene.

Mikronesiske statsborgere i Storbritannia

Mikronesia er et land med mer enn 116 millioner innbyggere. Innbyggerne reiser til Storbritannia av en rekke årsaker som inkluderer turisme, høyere utdanning og næringsliv. Reisende fra Mikronesia som ønsker å finne ut mer om det innkommende programmet, bør konsultere den offisielle ETA FAQ- siden.