VFS Global tar ansvar for britiske visum- og passtjenester i 142 land

| desember 20, 2023
VFS Global tar ansvar for britiske visum- og passtjenester i 142 land

VFS Global har sikret seg den internasjonale kontrakten for administrasjon av oversjøiske Visa and Citizenship Application Service (VCAS) for Storbritannia (Storbritannia).

VFS Global er et spesialisert selskap som tilbyr visumoutsourcing og teknologitjenester til myndigheter og diplomatiske oppdrag over hele verden.

Selskapet håndterer administrative oppgaver for pass, visum og konsulære tjenester på vegne av klientmyndighetene.

Det har vært en pålitelig partner for Storbritannia siden 2003.

«Vi er glade for å vinne denne kontrakten og utvide partnerskapet vårt med innenrikskontoret til å bli deres tjenesteleverandør for alle britiske visumkunder i utlandet,» sa Zubin Karkaria, grunnlegger og administrerende direktør i VFS Global, i en pressemelding .

Han la til, «Vi er glade for å starte operasjoner på nye steder og ta neste skritt mot å gi kundene en sømløs, enkel og sikker opplevelse av visum- og passsøknad.»

Den britiske regjeringen forventer kostnadsbesparelser med den nye kontrakten med VFS Global.

VFS Global er også ansvarlig for Australias globale biometriske innsamling og verdensomspennende visumfornyelsestjeneste for Sverige.

Hva den nye kontrakten innebærer

I 2024 vil VFS Global distribuere 240 VCAS-sentre for Storbritannia i 142 land over hele verden.

Det vil dekke Afrika og Midtøsten, Amerika, Australasia og Europa, Kina og Taiwan, og Asia og Asia og Stillehavsområdet.

Disse VCAS-sentrene vil godta alle kategorier av visumsøknader og britiske passsøknader på enkelte steder. Disse nye sentrene anslås å behandle 3,8 millioner søkere årlig.

VFS Global vil også investere for å forbedre kundereisen og øke tilgjengeligheten. Dette betyr å lage nye kundenettsteder og forbedrede personlige opplevelser.

Med avansert teknologi har VFS Global som mål å opprettholde strenge standarder for identitetsverifisering. Dette sikrer sikkerheten og påliteligheten til visum- og passsøknadsprosessen.

VFS Global planlegger også å utvide sitt nettverk av supplerende betalte applikasjonssentre. Disse sentrene ligger på hoteller og feriesteder, og vil gjøre visumsøknadsprosessen mer praktisk.

Slike tjenester er bare tilgjengelige i India, De forente arabiske emirater (UAE) og USA (USA) gjennom partnerskap med lokale hoteller.

Økt antall besøkende i Storbritannia

I følge Office for National Statistics (ONS), i løpet av de siste 12 månedene som endte i juni 2023, var over halvparten av nesten 3,3 millioner britiske visum gitt for britiske besøkende.

Totalt ble det innvilget 1 815 342 besøksvisum, som er det dobbelte av antallet som ble gitt året før.

Økningen skyldes sannsynligvis opphevelsen av reiserestriksjoner og at verden gjenåpner seg etter pandemien.

De beste nasjonalitetene for britiske besøksvisum gitt i året som slutter juni 2023 er besøkende fra India, Kina, Tyrkia og Nigeria.

Det er imidlertid viktig å merke seg at antallet britiske besøksvisum som gis er betydelig lavere enn det faktiske antallet besøkende som ankommer.

Dette er fordi mange nasjonaliteter, inkludert EU (EU) og amerikanske statsborgere, vanligvis ikke krever visum for å besøke Storbritannia.

Sporing av ikke-visumborgere som ankommer Storbritannia

Innen 2024 vil den britiske regjeringen ha et klarere bilde av komme og gå til alle besøkende til landet.

Den nye elektroniske reiseautorisasjonen (ETA) er ikke et visum, men en digital reisetillatelse. Den tillater ikke-visumborgere, eller reisende som ikke trenger besøksvisum, å reise til Storbritannia.

ETA og UK Visit visum tillater korte turer til Storbritannia eller opphold på opptil seks måneder. Dette kan inkludere turisme, besøk av familie og venner, kortkursstudier og tillatte forretningsaktiviteter.

Den digitale reisetillatelsen vil også være nødvendig for visumfritatte personer som transitt eller bytter fly i Storbritannia.

Så mye som britiske visum sporer inn- og utreise av visumpliktige nasjoner, vil ETA hjelpe med å logge ikke-visumborgere som ankommer og forlater landet.