Storbritannias regjering har offisielt avvist et forslag om et eget skotsk visum.
Det separate skotske visumet ble utformet for å hjelpe landet med å tiltrekke seg flere faglærte arbeidere fra utlandet.
Dette spørsmålet ble tatt opp i en debatt i Westminster i forrige uke, da Scottish National Party (SNP) forsøkte å endre en lov slik at Skottland kunne få sitt eget visum.
En regjeringskilde sa imidlertid til BBC: «Vi vurderer overhodet ikke et skotsk visumsystem.»
Beslutningen har skapt frustrasjon i Skottland, der lederne hevder at landet står overfor andre utfordringer enn resten av Storbritannia.
Dette gjelder hovedsakelig mangel på arbeidskraft i kritiske bransjer som helsevesenet, landbruket og hotell- og restaurantbransjen.
Den britiske regjeringen insisterer imidlertid på at innvandringspolitikken fortsatt skal være et anliggende for hele landet, ikke bare Skottland.
Forslaget om et skotsk visumsystem
Nicola Sturgeon, Skottlands daværende førsteminister, foreslo opprinnelig et skotsk visumsystem i 2020.
I et separat visumsystem vil den skotske regjeringen definere kriteriene for det nye visumet og motta og vurdere søknadene.
Deretter nominerer de utvalgte kandidatene til britiske myndigheter, som verifiserer søkernes identitet og foretar relevante sikkerhetssjekker.
Søkere som får støtte, må bo i Skottland og ha skotsk skatteregistreringsnummer.
Det kan innebære at visse virksomheter unntas fra britiske regler for ansettelse av utenlandsk arbeidskraft.
Skotske ledere, deriblant Sturgeon, mente at Skottland trengte mer kontroll over innvandringen for å ta hensyn til landets spesifikke økonomi og befolkning.
Mange rurale områder i Skottland har slitt med å tiltrekke seg nok arbeidskraft, særlig i landbruks-, hotell- og reiselivsnæringen.
Etter brexit gikk antallet europeiske arbeidstakere ned, noe som påvirket disse bransjene i betydelig grad.
Sturgeon argumenterte for at et eget visumsystem for Skottland ville gjøre det mulig for landet å hente inn den arbeidskraften det trenger for å holde økonomien i gang.
«Ved å innføre et skotsk visum vil Skottland kunne tiltrekke seg og beholde mennesker med de ferdighetene og egenskapene vi trenger for at lokalsamfunnene og økonomien vår skal blomstre», sa hun som førsteminister.
Forslaget fikk støtte fra en rekke bransjer, særlig de som opplever stor mangel på arbeidskraft.
Organisasjoner som UK Hospitality Scotland mente at et skreddersydd visumsystem kunne bidra til å fylle ledige stillinger i hotell- og restaurantsektoren.
Den tidligere konservative britiske regjeringen blokkerte imidlertid forslaget om et skotsk visumsystem.
Den britiske Labour-regjeringens avvisning
SNPs parlamentsmedlem Stephen Gethins har planer om å legge fram et lovforslag som skal gjøre det mulig for den skotske regjeringen å innføre et skotsk visum.
Den skotske Labour-parlamentarikeren Grady sa at både skotske og britiske Labour fullt ut støtter å få flere faglærte til Skottland.
Han la til at innenriksminister Yvette Cooper er forpliktet til å få dette til å skje.
Utfordringen er imidlertid å finne den beste måten å gjøre det på.
Parlamentsmedlemmet fra Glasgow East avslørte at Migration Advisory Committee, som gir råd til regjeringen, studerer saken nøye.
En talsperson fra innenriksdepartementet understreket likevel at innvandring bør håndteres på nasjonalt nivå.
Å opprette separate innvandringssystemer for ulike deler av Storbritannia kan skape forvirring og gjøre det vanskeligere å håndheve innvandringsreglene.
Kilden sa at innvandring er et anliggende for hele Storbritannia, og at et skreddersydd skotsk visum ikke ville være i landets beste interesse.
I stedet satser den britiske regjeringen på sitt poengbaserte innvandringssystem, som ble innført etter brexit.
I dette poengbaserte systemet må utenlandske arbeidere opptjene poeng basert på kriterier som utdanning, ferdigheter og jobbtilbud i Storbritannia.
Den britiske regjeringen mener at dette systemet dekker behovene i alle regioner, inkludert Skottland, og kan avhjelpe mangelen på arbeidskraft over hele landet.
Frustrasjon i Skottland
I det skotske Labours valgprogram ble det lovet reformer for å sikre at migrasjons- og kompetansepolitikken kommer alle deler av Storbritannia til gode.
Manifestet hadde også som mål å redusere den langsiktige avhengigheten av utenlandsk arbeidskraft i bestemte bransjer.
Før valget i juli annonserte Jackie Baillie, nestleder i skotske Labour, planer om å oppmuntre dem til å bosette seg i Skottland.
Etter valget støttet hun imidlertid ikke kravet om et eget innvandringssystem for Skottland.
Den skotske Labour-lederen Anas Sarwar sa til BBC Scotland: «Nei, vi trenger ett britisk grensebyrå og ett innvandringssystem.»
Innenriksdepartementets nylige avvisning av det separate skotske visumsystemet har frustrert mange skotske ledere og bedrifter.
Mange hevdet at den britiske regjeringens avvisning overser Skottlands unike behov.
Mange skotske industrier har gitt uttrykk for samme bekymring, og legger til at landet risikerer å sakke akterut i viktige økonomiske sektorer.
Spørsmålet forventes å forbli et sentralt diskusjonstema i årene som kommer, ettersom Skottland fortsatt står overfor mangel på arbeidskraft og befolkningsnedgang.
Skotske ledere vil sannsynligvis fortsette å presse på for endringer som bedre gjenspeiler regionens behov.
Den britiske regjeringen må deretter samarbeide med skotske ledere for å etablere en enhetlig innvandringspolitikk som fungerer for Skottland og resten av landet.