Storbritannia er det åttende letteste europeiske landet å migrere til, basert på Eurostat

| januar 15, 2024
Storbritannia er det åttende letteste europeiske landet å migrere til, basert på Eurostat

Storbritannia (Storbritannia) er ikke det mest uanstrengte europeiske landet å migrere til, men landet er fortsatt rangert blant topp 10.

Storbritannia rangert som 8. som det enkleste landet for innbyggere utenfor EU (EU) å få statsborgerskap. Dette er ifølge det kanadiske immigrasjonsbyrået CanadaCIS.

CanadaCIS undersøkte de enkleste og mest utfordrende europeiske landene for ikke-EU-innbyggere å få statsborgerskap.

Studien analyserte Eurostats immigrasjonsdata fra 2009 til 2021, med fokus på suksessratene for søknader som ikke er bosatt i EU.

Rundt tre av 50 (3,2%) innbyggere fikk britisk statsborgerskap, basert på 12-års Eurostat-data fra 2009 til 2021.

«I tillegg til å ha noen av de sterkeste passene, har Europa blant de høyeste livskvalitetsindikatorene, inkludert høye karriereutsikter, levekår og helsetjenester,» sa Bryan Brooks, en immigrasjonsekspert fra CanadaCIS, sitert av Financial Express .

I følge en egen studie om globale migrasjonstrender er Storbritannia det tredje mest foretrukne landet for immigrasjon til tross for høyere levekostnader.

Landet tiltrekker seg fagfolk fra ulike felt, som finans, helsevesen, utdanning og teknologi.

De 10 enkleste og vanskeligste europeiske landene å migrere til

«Analyse avslører at Sentral-Europa er den mest utfordrende regionen for å få statsborgerskap, med Nord- og Vest-Europa det enkleste,» konkluderte Brooks fra CanadaCIS.

Sverige, det lykkeligste landet i verden, tok topplasseringen med de høyeste akseptratene for statsborgerskap blant innbyggere utenfor EU. Nesten én av ti utlendinger utenfor EU får statsborgerskap i Sverige, mer enn det dobbelte av EU-gjennomsnittet.

Topp to til fem er Norge, Nederland, Portugal og Island. Disse landene får mer enn én av 25 søkere.

Irland og Romania inntar henholdsvis sjette og syvende plass, mens Storbritannia ligger på 8. plass. Belgia og Finland runder topp ti.

De fleste nordeuropeiske land, Sverige, Norge, Island og Finland, har blant de høyeste statsborgerskapsratene. Danmark er det eneste nordeuropeiske landet som ikke er inkludert.

I Sør-Europa var Portugal lettest. I mellomtiden var Nederland, Irland og Storbritannia de letteste vestlige statene å immigrere til.

Polen og Kroatia er topp i Sentral-Europa, med henholdsvis 4 % og 3,9 % rater.

Når det gjelder de mest utfordrende europeiske landene å immigrere til, har Estland den laveste gjennomsnittlige andelen innbyggere som får statsborgerskap. Bare én av 200 innbyggere fikk statsborgerskap i Estland.

Latvia, Tsjekkia og Litauen er de tre neste landene som er vanskeligst å bli statsborgere i. Mindre enn én prosent av innbyggere utenfor EU har fått statsborgerskap i alle tre landene.

Disse nasjonene ble rangert som det femte til niende vanskeligste europeiske landene å immigrere til: Østerrike, Liechtenstein, Slovakia, Slovenia og Tyskland. Disse landene gir statsborgerskap til mindre enn én av femti innbyggere utenfor EU.

Danmark endte blant de 10 mest utfordrende landene utenfor Sentral-Europa for å få statsborgerskap, med en anskaffelsesrate på 2 %.

Betydelige endringer i Storbritannias immigrasjonspolitikk

Storbritannia vil implementere sin plan om å innføre strengere immigrasjonspolitikk gjennom 2024 for å dempe nettomigrasjon og legge mindre belastning på sine offentlige tjenester.

Fagarbeidere må oppfylle den nye minsteinntektsgrensen på £38 700 årlig. Beløpet er en økning på nesten 50 prosent fra £26.200.

Helse- og omsorgsarbeidere er unntatt fra denne minsteinntektsøkningen, men vil ikke lenger få lov til å bringe pårørende inn i landet.

Fremover må Care Quality Commission (CQC) også regulere alle omsorgsfirmaer som ønsker å sponse omsorgsarbeidere.

Familievisumsøkere vil også være underlagt høyere krav til minsteinntekt. Dette vil tre i kraft i faser gjennom 2024, med det totale beløpet på £38 700 som trer i kraft innen slutten av 2025.

Storbritannias Shortage Occupation List (SOL), nå kjent som Immigration Salary List (ISL), og Graduate-visumet er begge under vurdering av Migration Advisory Committee (MAC).

SOL vil miste sine 20 prosent rabatt, og MAC vil vurdere hvilke nåværende SOL-jobber som bør forbli på ISL i tråd med de nye lønnsterskelene.

Bortsett fra internasjonale studenter på hovedfagskurs og kurs med statlig finansierte stipender, kan ikke alle andre studenter ta med familiemedlemmer til Storbritannia fra og med januar i år.

Økende nettoflytting

I følge offisielle tall fra Office for National Statistics (ONS) er Storbritannias samlede nettomigrasjon fra juni 2022 til juni 2023 anslått til 672 000.

Storbritannia har sett en bemerkelsesverdig 930% økning i utstedelsen av avhengige visum siden 2019. Den nådde totalt 152 980 innen september 2023 sammenlignet med 14 839 i september 2019.

Det viser også en betydelig økning i migrasjon fra land utenfor EU, med India, Nigeria og Kina øverst på listen over migranter.

De fleste britiske migranter kommer for høyere utdanning (39 %) eller jobber i helse- og sosialsektoren (33 %).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *