Labour-regjeringen i Storbritannia har satt flere av innenriksdepartementets retningslinjer under revisjon.
Ifølge Belfast Telegraph inkluderer dette den britiske elektroniske reisetillatelsen (ETA) for besøkende til Nord-Irland.
Den britiske ETA-ordningen vil kreve at reisende som kan besøke Storbritannia uten visum, må skaffe seg en digital reisetillatelse før reisen.
Dette inkluderer turister fra Republikken Irland som krysser grensen for å besøke Nord-Irland.
Mange i bransjen har uttrykt bekymring for at dette kan skade Nord-Irlands turistøkonomi.
Den nye Labour-regjeringen i Storbritannia er klar over disse bekymringene og er i ferd med å revidere ETA-regelen og annen politikk.
Seema Malhotra, parlamentarisk statssekretær for Labour i innenriksdepartementet, bekreftet det sammen med Claire Hanna, parlamentsmedlem for Belfast South and Mid Down.
Mange i Nord-Irland har hilst denne gjennomgangen velkommen, særlig de som jobber i turistnæringen.
ETA i Storbritannia og Nord-Irland
ETA har som mål å styrke Storbritannias grenser. Det gjør det mulig for myndighetene å forhåndssjekke og loggføre nøyaktig hvem som reiser inn og ut av landet.
ETA koster £10 per søknad og tillater flere korte besøk til Storbritannia på opptil seks måneder i løpet av en toårsperiode.
Storbritannia innførte ordningen for statsborgere fra Qatar i 2023 og utvidet den til å omfatte statsborgere fra andre Gulf-land i februar 2024.
Regjeringen planlegger å innføre ETA-ordningen for alle reisende som kan besøke Storbritannia uten visum, innen utgangen av 2024 eller tidlig i 2025.
Dette omfatter borgere fra EU-land unntatt Irland, USA og andre visumfrie land.
Det betyr at turister fra Irland som ikke trenger visum for å reise inn i Storbritannia, må søke om og betale for en ETA.
Dette gjelder uavhengig av om de krysser landegrensen til Nord-Irland og er på kortvarig besøk.
Nord-Irlands Department for the Economy, som er ansvarlig for å hjelpe bedrifter med å vokse, har uttrykt bekymring for ETA.
Økonomiminister Conor Murphy beskrev ETA-ordningen somen «reell risiko for det enorme vekstpotensialet» i Nord-Irlands turistindustri.
Han har bedt om et hastemøte med Malhotra for å diskutere saken.
Målet er å finne en løsning som beskytter Nord-Irlands økonomi samtidig som Storbritannias grenser holdes sikre.
Hvorfor ETA for Nord-Irland er en trussel mot turistnæringen i landet
Turisme er en stor del av Nord-Irlands økonomi og har vokst kontinuerlig siden og til og med før pandemien.
Mange turister som besøker Nord-Irland, kommer via Dublin, hovedstaden i Republikken Irland.
I henhold til ETA-ordningen må turister søke om og betale for en ETA før de krysser den åpne landegrensen mellom Irland og Nord-Irland.
Dette ekstra kravet og de ekstra kostnadene det medfører, kan potensielt avskrekke turister fra å besøke Nord-Irland.
Det vil bety færre besøkende til Nord-Irland og mindre pengebruk i lokale bedrifter som hoteller, restauranter og butikker.
Parlamentsmedlem Claire Hanna fra Belfast South and Mid Down har gått hardt ut mot ETA-regelen.
Hun sa at det var «lite gjennomtenkt», ettersom det kunne skade Nord-Irlands turisme betydelig.
«Dette unødvendige byråkratiet ville ha ført til at mange besøkende ville ha bestemt seg for at det rett og slett ikke var verdt bryderiet å reise til Nord-Irland», sier Hanna.
Hun la til: «Dette kan potensielt koste økonomien vår millioner av kroner i året, med ringvirkninger for bedrifter og ansatte.»
Lokale bedrifter, som hoteller, turoperatører og andre selskaper som er avhengige av turister, er også bekymret for at ETA vil føre til færre kunder.
For mange av disse bedriftene er sommersesongen avgjørende, og de er avhengige av besøkende for å holde dørene åpne.
Hva kan skje videre?
Siden landegrensen mellom Irland og Nord-Irland er åpen, er det ingen rutinemessige innvandringskontroller av dem som krysser den.
Dermed kan turister ubevisst bryte immigrasjonslovene hvis de krysser grensen uten ETA.
Representanter for turistnæringen foreslo at kun turister som planlegger å oppholde seg i Nord-Irland i mer enn en uke, skal trenge en ETA.
Dette vil gjøre det enklere for korttidsbesøkende å komme og gå uten ekstra problemer eller kostnader.
Innenriksdepartementet har imidlertid avvist dette forslaget, og sier at det kan skape et «uakseptabelt hull» i Storbritannias grensesikkerhet.
Tidligere konservative innenriksministre har også innrømmet at det er en utfordring å håndheve ETA i Nord-Irland.
En tidligere sjef for det britiske grensepolitiet påpekte også dette som et potensielt smutthull under en høring i en komité i Parlamentet.
Mens den britiske regjeringen fortsetter å vurdere ETA for Nord-Irland, håper mange at man kan finne en bedre løsning.
Forhåpentligvis vil denne løsningen gjøre det mulig for Storbritannia å fortsette å sikre landets grenser og samtidig støtte den voksende nordirske turistøkonomien.