- Hvordan UK ETA for Cambridge kan påvirke reisende

Cambridge, fylkesbyen Cambridgeshire, er en universitetsby kjent for sine akademiske institusjoner. Byen ligger omtrent 90 kilometer fra London og nær elven Cam. Med sine historiske bygninger og eldgamle arkitektur er Cambridge et favorittsted for reisende som håper å lære Storbritannias historie. Byen er omgitt av gamle bygninger, museer og kirker bygget i ulike historiske perioder. Bortsett fra de historiske strukturene og de akademiske institusjonene, tilbyr Cambridge botaniske hager med forskjellige plantearter. Til tross for middelalderkarakteren og den eldgamle arkitekturen, er Cambridge en moderne by som arrangerer kulturelle begivenheter og filmfestivaler i verdensklasse.

Cambridges historie

I løpet av bronse- og jernalderen dekket bosetninger landet som Cambridge for tiden ligger på inntil romerne bygde et fort på Castle Hill på 1000-tallet. Da det romerske riket gikk tilbake på 500-tallet, ble fortet forlatt. Byen Cambridge ble grunnlagt i 875 da vikingene tok over Øst-England, og skapte en befestet by kalt Burgh. Sakserne erobret den befestede byen på 1000-tallet. I 1068 bygde William Normandy Castle Hill, og bygget om Cambridge til en mellomstor by. Det første universitetet, Cambridge University , ble grunnlagt i 1209 av studenter som unngikk byfolks fiendtlighet i Oxford. På 1200-tallet hadde middelalderens Cambridge et ukentlig marked og en messe.

Cambridge spilte også en rolle i den engelske borgerkrigen siden det var Eastern Counties Associations hovedkvarter, og administrerte den regionale østanglikanske hæren. På 1800-tallet ekspanderte Cambridge raskt på grunn av økt jordbruksproduksjon og handel på bymarkedene. Cambridge var også et viktig senter for forsvar på østkysten under andre verdenskrig.

Historisk viktige steder i Cambridge

Cambridge University er et av de eldste overlevende universitetene og det nest eldste i den engelsktalende verden. Moderne Cambridge regnes som en autentisk universitetsby i England, med høyskole- og universitetsbygninger som gir enestående arkitektoniske funksjoner.

King’s College Chapel

https://goo.gl/maps/FLNfZZTFx21zcyZR9

King’s College Chapel i Cambridge er et annet historisk viktig anlegg. Kapellet ligger ved University of Cambridge, og reisende besøker ofte stedet for å se den engelske gotiske arkitekturen og lære dens historie. King’s College Chapel ble bygget fra 1446 til 1515 av en rekke konger av England. Kapellet er et betydelig landemerke og et symbol på byen Cambridge.

Vår Frue av antagelsen

https://goo.gl/maps/f1F5AmWgi6WByUx86

Besøkende kan også besøke Our Lady of the Assumption Church og de engelske martyrene i krysset mellom Lensfield Road og Hills Road i sørøst i Cambridge. Det er en av de største katolske kirkene i Storbritannia, designet i en gotisk vekkelsesstil bygget i 1885 og 1890.

Flotte St Mary’s

https://goo.gl/maps/vLB2EVA1Qp9bUYGR7

Great St Mary’s, University Church, er en annen kirke i Cambridge på nordenden av King’s Parade som tiltrekker reisende på grunn av sin arkitektur.

Rundkirken

https://goo.gl/maps/yE2DieByHr4Tv7vR6

The Round Church er en middelalderkirke som fortsatt er i bruk i England. Formen er inspirert av rotunden og Den hellige gravs kirke i Jerusalem.

Viktige steder å besøke i Cambridge

Queen’s College og Mathematical Bridge

https://goo.gl/maps/zYUzwtt291KEuJ5F8

Cambridge har et betydelig antall bevarte historiske bygninger i England. Den arkitektoniske prakten kretser rundt de 31 høyskolene og universitetene med en rik tradisjon. En av høyskolene er Queen’s College , og Mathematical Bridge ble grunnlagt i 1448. Høgskolen har middelalderbygninger med gammel arkitektur for reisende å beundre severdighetene. Det andre stedet å besøke på høyskolen inkluderer en matematisk bro av tre. Gjenoppbyggingen i 1902 førte til høyskolehager.

Cambridge University botaniske hage

https://g.page/cubotanicgarden?share

Cambridge University Botanic Garden ble etablert i 1831 og inneholdt en samling av 8000 planter. Besøkende besøker stedet for å spasere gjennom drivhusene og stiene. Den botaniske hagen dekker over 40 dekar og tilbyr guidede turer for reisende. I utkanten av hagen kan besøkende besøke Botanic Garden Shop og Garden Café.

Fitzwilliam-museet

https://goo.gl/maps/ENJ3MjSjBPQQZnKHA

Fitzwilliam-museet har imponerende arkitektur og inneholder en kinesisk og engelsk keramikksamling. Reisende kan utforske antikviteter og opplyste manuskripter fra egyptiske, greske og romerske kulturer. Galleriet har også en samling kunstverk fra Gainsborough, Hogarth og Turner, og de nederlandske mesterne i barokken og impresjonistene. Museet ligger på Trumpington Street.

Museum for arkeologi og antropologi

https://goo.gl/maps/DBe8P3EzwUKiEDmy8

Museum of Archaeology and Anthropology ble utviklet av Cambridge University i 1884 og hadde en samling av gjenstander og forhistoriske materialer. Samlingene som vises er fra hele verden, inkludert klassisk og visuell kunst fra Afrika og Orienten. Besøkende kan se Pacific Collection fra Cooks utforskning og andre forskningsprosjekter av bemerkelsesverdige britiske antropologer.

Den nye britiske ETA for Cambridge

For å skjerpe grensekontrollen vil Storbritannias regjering lansere et elektronisk reiseautorisasjonssystem (ETA) for registrering av antall personer som reiser inn eller ut av landet. Det nye digitale systemet vil avgjøre om en person har lov til å komme inn på Storbritannias territorium. ETA-systemet vil tillate den britiske regjeringen å telle reisende og kontrollere inngangen til personer som ikke oppfyller ETA-kvalifikasjonskravene for å komme inn i landene. Det gjør det også lettere for myndighetene å identifisere potensielle trusler ved grensen. Det digitale systemet skal rulles ut i faser og vil være heldigitalt innen 2025.

Det nye ETA-systemet vil kreves av alle reisende som kommer inn i Storbritannia, bortsett fra britiske og irske statsborgere. Besøkende som planlegger å besøke Cambridge krever en ETA før de besøker for å unngå forsinkelser ved grensen.

Hvordan det nye britiske ETA-systemet hjelper reisende

UK ETA for Cambridge er en del av Permission to Travel Scheme som vil bli brukt til å overvåke visumfrie reisende når de kommer inn og forlater Storbritannia. Å skaffe seg en ETA er ikke det samme som å få visum siden det fungerer som ESTA fra USA. Den gir ganske enkelt digital reisetillatelse til visumfritatte besøkende som kommer inn i Storbritannia. Derfor tillater det bare å reise til Storbritannia for kortvarige besøk. Reisende fra land som ikke er fritatt for visum trenger fortsatt visum for å besøke Storbritannia.

Siden det tillater reiser over hele landet, er det ideelt for reisende som besøker Storbritannia for en kort stund. For eksempel kan besøkende som deltar på en korttidsstudie eller reiser for forretninger eller fornøyelser stole på ETA for å krysse grensen .

Hvem trenger å søke om UK ETA for Cambridge

Storbritannia tillater borgere fra forskjellige land å komme inn og forlate landet ved å bruke passene sine på grunn av visumavtaler med landene. Ulempen med ordningen er mangelen på tidligere registreringer av reisende som krysser inn i landet siden de ikke krever forhåndsvisum . Innføringen av UK ETA for Cambridge lar Storbritannias regjering overvåke aktiviteter ved grensene.

Ikke-britiske og ikke-irske statsborgere som er visumfritatte statsborgere vil trenge UK ETA for å transittere eller besøke Storbritannia. Innbyggere fra land i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet vil også kreve en ETA for å reise til Storbritannia. Den nye britiske ETA gjelder imidlertid ikke for reisende som har fått visum for å reise til landet, visumborgere , da de allerede er registrert i systemet.

Unntak for UK ETA gjelder reisende med britisk eller irsk pass, så vel som personer som har migrasjonstillatelser innenfor Storbritannia. For eksempel trenger ikke innehavere av en student, fagarbeider, globalt forretningsmobilitetsvisum og EU-oppgjørsordning å søke om en ETA.

Hvordan søke om UK ETA for Cambridge

ETA-systemet er et nettbasert dokument som fungerer som et visum. Søknadsprosessen tar noen minutter, og reisende kan fullføre prosessen online og vente på en godkjenningse-post. For å søke om en UK ETA for Cambridge, krever en reisende et gyldig biometrisk pass, inkludert en skannet kopi av informasjonssiden. En aktiv e-postadresse kreves for å sende ETA etter godkjenning, mens et debet-/kredittkort er nødvendig for å betale ETA-avgiftene. Etter ETA-søknaden tar behandlingen mellom 48 og 72 timer, og besøkende kan motta en godkjennings- eller avvisnings-e-post innen tidsrammen.

Hvordan bruke UK ETA

ETA er knyttet til passnummeret, så det fungerer som et visum. Når den besøkende kommer til grensen, skannes passet, og ETA-informasjonen vil være tilgjengelig for myndighetene. Når ETA er godkjent, kan den brukes i alle deler av landet. Reisende som planlegger å bli lenger enn 180 dager krever visum. Sjekk UK ETA FAQ for mer informasjon.

Cambridge er rik på historie, kultur og attraksjoner. Middelalderbygningene og den gamle arkitekturen tiltrekker seg mange besøkende. Museet og kunstscenen bevarer byens historie og passer for de som er interessert i å utforske og lære om Englands historie. De grønne områdene og moderne kunstscener fungerer som flotte utendørsaktiviteter for reisende.