Storbritannia flytter tillatte betalte engasjementer under forretningsbesøksvisum

| desember 11, 2023
Storbritannia flytter tillatte betalte engasjementer under forretningsbesøksvisum

Forretningsfolk vil kunne gjøre flere arbeidsrelaterte aktiviteter og betalte tillatte engasjementer på et visum for forretningsbesøk.

I november kunngjorde Storbritannia (Storbritannia) immigrasjonsreformer for å gjøre forretninger i landet mer praktisk.

Storbritannias innenriksminister James Cleverly presenterte endringene i immigrasjonsreglene i Underhuset 7. desember 2023.

De nye immigrasjonsretningslinjene legger til flere aktiviteter som er tillatt under visumreglene for forretningsbesøk. Den flytter også Permitted Paid Engagements (PPE) visum under UK Standard Visit-visum.

«Ved å innlemme bestemmelsene til ruten i standard besøksrute, for å muliggjøre enklere bytte mellom PPE-aktiviteter og andre tillatte forretningsaktiviteter, og for å muliggjøre enklere reise over Storbritannias grense for nasjonaliteter som er kvalifisert til å bruke e-passporter,» sa Cleverly under hans tale på Underhuset.

Den britiske regjeringen ser ut til å implementere politikkendringene gjennom 2024. Den vil kunngjøre datoene og oppdatere veiledningen på den offisielle regjeringens nettside når slike endringer trer i kraft.

Endringer i forretningsbesøksvisum og tillatte ruter for betalt engasjement

Storbritannias standardbesøksvisum lar enkeltpersoner oppholde seg i Storbritannia i mindre enn seks måneder. Det gjelder enkeltpersoner som besøker som turister, på forretningsreise, for å studere, som akademiker og av medisinske årsaker.

Enkeltpersoner som besøker Storbritannia på forretningsreise må imidlertid sjekke hva slags arbeid de kan eller ikke kan utføre under Standard Business Visit Visa.

De som planlegger å engasjere seg i betalt eller ubetalt arbeid som ikke er oppført som tillatte aktiviteter eller utvidede opphold lenger enn seks måneder i Storbritannia, vil fortsatt kreve riktig visum til Storbritannia.

Nedenfor er endringene i visumrutene for forretningsbesøk og PPE.

Fjerning av restriksjoner på virksomhet internt

Forretningsfolk vil kunne kommunisere direkte med kunder. Dette vil imidlertid bare være tillatt hvis den klientvendte aktiviteten er tilfeldig til den besøkendes arbeid mens han er i Storbritannia og ikke kvalifiserer som å sette ut et prosjekt eller en tjeneste til sin internasjonale arbeidsgiver.

Tillater fjernarbeid

Endringene i immigrasjonsreglene gjør det klart at reisende vil få lov til å jobbe eksternt mens de er i Storbritannia. Dette forutsatt at deres fjernarbeid ikke er hovedformålet med besøket.

Det vil være flere autoriserte aktiviteter i Storbritannia for tilreisende advokater.

Legger til flere ulønnede arbeidsaktiviteter

Forskere, forskere og akademikere vil kunne forske i Storbritannia som en del av besøket.

Foreløpig kan forskere og forskere bare utføre uavhengig forskning. På den annen side kan akademikere bare gjøre det hvis de har sabbatspermisjon fra hjemmeinstitusjonen.

Disse endringene påvirker ikke akademikere som søker om et 12-måneders besøksvisum eller søker om å forlenge oppholdet mens de allerede er i Storbritannia.

Tillater besøkende flybesetninger i landet

Piloter og kabinpersonale vil kunne reise til Storbritannia som en del av den Civil Aviation Authority-godkjente wet lease-ordningen mellom mars og oktober. Dette vil integrere et eksisterende unntak, som for tiden opererer utenfor regelverket, i besøksreglene.

Flytting tillatt betalt engasjement under standard visumrute

Å snakke på konferanser vil bli lagt til tillatte aktiviteter under PPE. Bestemmelsene til PPE-besøkende vil også bli flyttet under Standard Business Visit-visumruten.

Dette betyr at alle besøkende vil kunne gjøre PPE uten å kreve et eget spesialvisum. Likevel må de som planlegger å gjøre PPE ha arrangert aktiviteten sin før de reiser til Storbritannia og fullføre den innen 30 dager etter ankomst som besøkende.

Hvordan UK ETA vil påvirke immigrasjonspolitikken

Endringene i Standard Business Visit-visum og PPE-rute vil gjøre reisen enklere og mer tilgjengelig for forretningsfolk.

Multinasjonale selskaper vil nå ha muligheten til å sende representanter til Storbritannia under alternativet Standard Visit Visa.

Forretningsfolk vil også kunne gjøre tillatte betalte engasjementer under alternativet Standard Visit Visa.

Standardbesøksalternativet er mye rimeligere enn å sponse arbeidere under senior- eller spesialistarbeider eller PPE-ruten.

Dessuten trenger forretningsfolk som ikke trenger visum for å reise til Storbritannia for korte turer bare å få en elektronisk reiseautorisasjon (ETA).

Dette forutsatt at forretningsfolks planlagte arbeid mens de er i Storbritannia faller inn under tillatte aktiviteter. Oppholdet i landet bør også være mindre enn seks måneder.

ETA for Storbritannia er ikke et visum, men en digital reisetillatelse som kreves av visumfritatte statsborgere for å reise til Storbritannia. Den er gyldig for flere korte opphold for turisme, besøk av familie og venner, studier og forretninger.

Det nye digitale tillatelsessystemet vil være fullt operativt i 2024.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *