UK ETA for Wakefield-krav for internasjonale ankomster

Wakefield er en historisk katedralby i West Yorkshire som ligger bare 16 mil sør for Leeds. Wakefield hadde fremgang i den industrielle tidsalderen da hovednæringene var malt, fresing og gruvedrift. Mens disse næringene avtok på 1900-tallet, har Wakefield fortsatt et godt bevart viktoriansk og georgiansk sentrum. Wakefield er fortsatt en populær base for utflukter med mange attraksjoner rett utenfor døren, inkludert tilgang til Yorkshire-landsbygda og Peak District. Besøkende til denne byen bør forberede seg på den nye britiske ETA for Wakefield i 2023, en ny obligatorisk tillatelse for folk som reiser til Storbritannia.

En kort historie om Wakefield

Tidlig bosetting i middelalderbyen

Det er bevis på bosetting i og rundt Wakefield siden bronsealderen, med Wakefield Museum som har flere gjenstander oppdaget i regionen. Som store deler av Yorkshire ble Wakefield okkupert på tidspunktet for den romerske invasjonen av Brigantes, en keltisk stamme. Selv om ingen betydelige romerske bosetninger er kjent i området, gikk en vei fra Pontefract gjennom det som nå er Wakefield for Manchester. Mange gatenavn i Wakefield er avledet fra vikingenes tilstedeværelse på 900-tallet, med suffikset «gate» som betyr vei, fra gata på gammelnorsk.

Wakefield ble registrert i Domesday Book etter den normanniske erobringen, med navnet hentet fra «Wacas felt». Wakefield blomstret under normannisk styre, med en ny kirke bygget i sentrum av byen. Denne kirken ville bli gjenoppbygd over tid og bli Wakefield Cathedral på 1300-tallet. I 1203 ble Wakefield en markedsby under kongelig erklæring, og ga den kallenavnet «Merrie City» . Dette har ført til at noen historikere har teoretisert at Robin Hood var basert i området. Slaget ved Wakefield fant sted i nærheten under krigen om rosene i 1460 og så Richard, hertugen av York, drept. Få bygninger gjenstår fra denne perioden, bortsett fra Chantry Chapel , som ligger en kilometer fra det beryktede slagstedet.

Industriell vekst og nedgang

Mens Wakefield var en lukrativ storfemarked og ullhandelsby, endret formuen seg på begynnelsen av 1800-tallet. Kanaler og vannveier ble bygget, som forbinder Wakefield med Manchester til Leeds og utover. Dette ansporet til større handel og bygging av varehus og kornlagre. Jernbanens komme forsterket denne veksten ytterligere. Kullgroper ble åpnet, og dampdrevne møller ble bygget langs vannkanten mens diversifiserte industrier som brygging, murstein og glassblåsing vokste. Wakefield ble tildelt bystatus i 1888 .

Som mange andre produksjonsbyer, brakte det 20. århundre en sakte nedgang. På 1970-tallet hadde mye av den opprinnelige tekstilindustrien forsvunnet, og Wakefield var det første av Yorkshires kullgruveområder som stengte gropene. Byen har bevart denne industrielle arven i en rekke attraksjoner og kulturarvsteder. I dag har Wakefield blomstret mer som en satellittby i Leeds og er kjent som rabarbradyrkingssenteret i Storbritannia .

Wakefields attraksjoner

Wakefield katedral

https://goo.gl/maps/dyh2QkaVgEY3hxxRA

Wakefield Cathedral er et av byens eldste landemerker. Bygget på stedet for en normannisk kirke i 1329, ble den utvidet i 1469 i sin nåværende gotiske stil. Interiøret inneholder mange arkitektoniske og artefaktiske skatter, fra middelalderske utskjæringer av grønne menn til moderne musegraverte møbler av Robert Thompson.

Yorkshire skulpturpark

https://goo.gl/maps/Kps7VqjRsTz587Br9

Yorkshire Sculpture Park er et friluftsgalleri som ligger på Bretton Halls vidstrakte eiendom, 9,5 km fra Wakefield sentrum. Den inneholder en viktig samling av originale kunstverk av lokale skulptører Henry Moore og Barbara Hepworth, samt skiftende samtidsutstillinger.

Hepworth Wakefield

https://goo.gl/maps/5cWnJvaqtPN8PC4V6

Hepworth Wakefield er et kunstmuseum ved elven Calder og en moderne etterfølger til Wakefield Art Gallery. Samlingen er oppkalt etter den Wakefield-fødte kunstneren Barbara Hepworth, og spenner over malerier fra 1500-tallet, modernistiske skulpturer og samtidskunst.

National Coal Mining Museum for England

https://g.page/NCMME?share

National Coal Mining Museum for England beskriver landets kullgruvearv fra et tidligere kullverk i Overton. Museet tilbyr underjordiske turer og en enorm samling av gruveutstyr og minner.

Vi introduserer New UK ETA for Wakefield

Fra 2023 vil Storbritannia begynne å implementere sitt nye elektroniske reiseautentiseringssystem (ETA). Denne ordningen ble først skissert i 2022s Nationality and Borders Act 2022 og er for tiden under utprøving. ETA vil i stor grad påvirke hvordan besøkende forbereder seg på reise til Storbritannia, med en online søknad nå obligatorisk.

Den nye britiske ETA for Wakefield vil hovedsakelig påvirke ikke-visum-borgere . Dette er de som reiser fra rundt 91 land som ikke krever visum for korte opphold i Storbritannia. Mens et visum fortsatt ikke er et teknisk krav, må disse ikke-visum-borgerne nå søke om tillatelse til å reise inn i form av en ETA.

Storbritannias ETA-ordning er utviklet for å gjenspeile lignende systemer som brukes over hele verden i dag. Disse inkluderer USAs elektroniske system for reiseautorisasjon (ESTA), Canadas elektroniske reiseautorisasjon (eTA) og EUs europeiske reiseinformasjons- og autorisasjonssystem (ETIAS).

Hvorfor lanseres ETA-systemet nå?

Storbritannia kunngjorde sitt nye ETA-system som en del av bredere endringer i migrasjonsreglene. Den er spesielt utviklet for å forhåndssjekke og måle besøkende som ankommer Storbritannia. Tidligere regler krevde ikke forhåndsgodkjenning og tilbød derfor en mindre effektiv screening av potensielle trusler. Fra 2023 vil ikke-visumbesøkende ikke lenger kunne reise med bare et pass – de må søke om en ETA for å flagge kriminelle eller migrasjonsproblemer.

For besøkende til Storbritannia tilbyr ETA et nivå av forsikring om at de reiser lovlig inn i Storbritannia. Dessuten gjøres dette på en enkel måte på nettet uten å måtte reise til en ambassade, et konsulat eller et visumsenter.

UK ETA for Wakefield Application Requirements

Alle besøkende som ikke har visum må søke om en UK ETA online før de ankommer Storbritannia. Denne ETA-applikasjonen er designet for å fylles ut raskt online med et enkelt skjema. Søkere må oppgi fullt navn, fødselsdato og opprinnelsesland, samt grunnleggende reiseinformasjon og kontaktinformasjon. De må også levere gyldig biometrisk pass og betalingskort for å betale gebyret.

Hvor lang tid vil ETA-søknadsprosessen ta?

UK ETA vil ta omtrent 10 minutter å fullføre online. Etter innsending av dette nettskjemaet vil det være en behandlingstid på 48 til 72 timer. Dette vil tillate reisearrangementer i siste liten, men ikke reise samme dag. Søkere bør alltid søke med nok tid før de begynner å reise for å unngå problemer.

En ETA vil nå være et krav for innreise. Unnlatelse av å presentere en ETA kan føre til at den reisende blir nektet adgang eller flagget. De fleste flyselskaper vil også sjekke passasjerene sine for å sikre at de har en gyldig ETA før ombordstigning. Ved ankomst til Storbritannia kan passasjerer nå fortsette gjennom raske eGates for å begrense tiden som brukes ved grensen.

Hvor lenge vil en ETA vanligvis være gyldig?

Storbritannias ETA forventes å være gyldig i 180 dager. Dette ligner på Storbritannias eksisterende elektroniske visumfritaksordning (EVW) . De som planlegger et lengre opphold i Storbritannia eller planlegger påfølgende besøk, må søke om visum.

Når vil UK ETA for Wakefield bli rullet ut?

Det britiske ETA-systemet er i prøvefasen akkurat nå og vil begynne å rulle ut i januar 2023. Full implementering forventes i begynnelsen av 2024.

Hvem trenger å søke om en ETA, og hvem er fritatt?

Alle ikke-visumborgere må nå søke om en ETA. Finn en liste over de ikke-visum-borgere som nå er kvalifisert for en ETA her . Unntak inkluderer passholdere fra Republikken Irland og innehavere av oppholdstillatelser i Storbritannia.

Statsborgere fra land som krever visum vil ikke også bli bedt om å sende inn en ETA-søknad. Dette er fordi en lignende prosess er inkludert i en standard visumsøknad.

Er en ETA nødvendig for å reise til Wakefield?

Ja. Ikke-visum internasjonale besøkende til Wakefield vil bli pålagt å søke om en ETA online når ordningen blir aktiv i 2023. Få mer detaljert informasjon om den siste ETA-utviklingen med denne omfattende ETA FAQ .

Besøker Wakefield med en ETA

Wakefield er en nordlig by som er kjent for sin industrielle fortid og godt bevarte viktorianske og georgianske arkitektur. Plassert nær Leeds og York, med lett tilgang til motorveien M1, er det en godt plassert base for å utforske Yorkshire. Den omkringliggende regionen avslører et vell av vidstrakte landsteder og middelalderruiner, fra Sandal Castle til Nostell Priory. Det har også en blomstrende kunstarv, med samlinger fra Wakefield-fødte kunstnere Barbara Hepworth og Henry Moore. Besøk disse attraksjonene og mer med en UK ETA for Wakefield.